dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

ščurki vlaga Odkrito.si

Mafijci napadli restavracijo - s ščurki

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Slovenija

Janševa vojna napoved bruseljski eliti: "veliki Evropejec" postal velik kritik EU

Deli na:
Janševa vojna napoved bruseljski eliti: "veliki Evropejec" postal velik kritik EU

Janez Janša - Foto: Evropska komisija

Premier Janez Janša se je iz »velikega Evropejca« prelevil v »črnega račka« EU. Prepira se z evropskimi poslanci, diplomati, domačimi in tujimi novinarji, kritizira Bruselj in odločno brani problematični vladi na Madžarskem in Poljskem.

Zaradi tega je zelo verjetno, da bo večina članic EU slovensko predsedovanje skušala čim bolj marginalizirati. Ali bo po zgledu prijatelja Viktorja Orbana zapustil Evropsko ljudsko stranko in se pridružil njegovi skrajno desni druščini?

Pišemo, kako je pred volitvami 2011 Janšo posebej podprla nemška kanclerka Angela Merkel, ki ga je nato pustila na cedilu na volitvah 2014 in 2018. Na slednjih ga je podprl madžarski premier Viktor Orban, Merklova pa je raje stavila na hrvaškega kolega Andreja Plenkovića.

S čim vse je Janša v zadnjem letu razburil svoje evropske kolege, kako so on in njegovi evropski poslanci v zadnjih letih reševali Orbana v EU in Evropski ljudski stranki, iz katere je nazadnje moral izstopiti.Pišemo še, kaj bi pomenil izstop SDS iz najmočnejše evropske stranke za Slovenijo, kakšni so možni scenariji glede evropske prihodnosti SDS in zakaj se tudi Orbanu zapleta pri oblikovanju nove skrajno desne populistične skupine.

Kako bo vse to vplivalo na skorajšnje slovensko predsedovanje EU, nas bodo zaradi žaljive komunikacije premiera in njegovega pajdašenja z evroskeptiki skušali čim bolj marginalizirati.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...