zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vodstvo Evropske ljudske stranke seznanjeno z odpravo razvpitega poročila KPK

Deli na:
Vodstvo Evropske ljudske stranke seznanjeno z odpravo razvpitega poročila KPK

Foto: Bobo

Na politični skupščini Evropske ljudske stranke v Bruslju je bila predstavljena sodba Vrhovnega sodišča, s katero je odpravil politični konstrukt Komisije za preprečevanje korupcije o premoženjskem stanju predsednika SDS Janeza Janše, sporočajo iz SDS.

Objavljamo poročilo SDS:

Mednarodni sekretar SDS Peter Šuhel vodstvu Evropske ljudske stranke predstavil sodbo Vrhovnega sodišča o odpravi političnega konstrukta KPK

V ponedeljek, 2. marca 2015, je v Bruslju potekala politična skupščina največje evropske politične stranke Evropske ljudske stranke, ki jo je vodil njen predsednik Joseph Daul, udeležila pa sta se je mednarodni sekretar SDS in evropska poslanka Patricija Šulin.

Mednarodni sekretar Peter Šuhel je v nagovoru predstavnikom Evropske ljudske stranke predstavil sodbo Vrhovnega sodišča, s katero je odpravilo politični konstrukt Komisije za preprečevanje korupcije o premoženjskem stanju predsednika SDS Janeza Janše, pod katerega so se podpisali Goran Klemenčič, Rok Praprotnik in dr. Lilijana Selinšek.

Šuhel je poudaril, da je slovensko pravosodje potrebovalo kar dve leti, da je sprejelo končno odločitev. "Zloglasno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije, zaradi katerega je padla desno-sredinska vlada Janeza Janše, od tega trenutka ne obstaja več," je dejal. "Poročilo je namreč v nasprotju z 22. členom slovenske Ustave, ki v postopku pred sodiščem in pred drugimi državnimi organi vsakomur zagotavlja enako varstvo njegovih pravic, tedanjemu predsedniku vlade Janezu Janše pa ustavna pravica pojasniti in odgovoriti na očitke iz zloglasnega poročila KPK ni bila dana," je povedal.

"Glavni namen poročila je bil PR efekt, ki je vodil do padca desno-sredinske vlade, zaustavitve reform in privatizacije. In kar je najpomembnejše, zaradi politične nestabilnosti je prišlo do enormnega povečanja zadolženosti Slovenije ter do zastoja in podražitve sanacije bančnega sistema," je pojasnil.

Peter Šuhel je še poudaril, da je poročilo leta 2013 pripravil tedanji predsednik Komisije Goran Klemenčič, ki je kasneje za nagrado postal minister za pravosodje v levičarski vladi dr. Mira Cerarja. "Klemenčič je kot predsednik KPK dokazano kršil vsaj sedem slovenskih zakonov in ustavo, zato v SDS pričakujemo, da bo odstopil," je dejal.

Poročilo mednarodnega sekretarja je naletelo na zelo pozitiven odmev predsednika Evropske ljudske stranke Josepha Daula in članov skupščine.