oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlasta Nussdorfer: Sama nikoli, prav nikoli, niti od blizu niti od daleč nisem videla SDV

Deli na:
Vlasta Nussdorfer: Sama nikoli, prav nikoli, niti od blizu niti od daleč nisem videla SDV

Foto: Bobo

Človek, ki v tej državi kandidira za kakršnokoli javno funkcijo, mora imeti ne le osnovne pogoje zanjo, pač pa tudi veliko živcev, potrpežljivosti, pripravljen pa mora biti na marsikaj, tudi na zelo nizke udarce. To sem spoznala tudi ob članku z naslovom »Mož kandidatke za varuhinjo človekovih pravic, sodelavec SDV?!«, ki je bil 29. 1. 2013 objavljen na spletni strani Reporterja. Če je bil namen pisca, predvsem pa tistega, ki je to sporočil, da ne bi dobila zadostne podpore v Državnem zboru, saj bo glasovanje ta petek, mu bo morda to uspelo ali pa tudi ne.

Sama nikoli, prav nikoli, niti od blizu niti od daleč nisem videla SDV-eja in prepričana sem, da v teh 40-ih letih, toliko časa poznam svojega moža, tudi on ne. Delal ni prav za nikogar, res pa je bil kot študent prava tudi prometni policist in morda se je tedaj tudi o njem pripravil kakšen »dosje«, seveda ne da bi on zanj sploh vedel.

Vse to nedvomno še bolj potrjuje, da v naši državi res rabimo Varuha, ki bo bdel tudi nad novicami, ki se tako umazano širijo. Prizadenejo ne le tiste, ki so jim namenjene in ne veselijo le njihovih sovražnikov, pač pa žalijo tudi nič krive otroke in vnuke, ki si ne zaslužijo, da se o njihovih starših, babicah in dedkih take laži tudi širijo. Nič tudi ne vem o »udbovskem bloku«, v katerem naj bi živel mož in kasneje tudi najina družina, saj ga je gradil Pokojninski zavod. V njem je nenazadnje živel tudi Edvard Kocbek, kar negira pisanje, da je šlo za Udbo in družine, ki naj bi z njo sodelovale.

Članek jemljem kot napad name v zadnjih izdihljajih pred parlamentarnim glasovanjem in je žaljiv. Torej, če bom Varuhinja človekovih pravic, bom zagotovo imela veliko dela. Če ne bom, tudi. Še vedno sem vrhovna državna tožilka, pa tudi predsednica Belega obroča Slovenije, kjer letno prejmem preko 7.000 pisem in tudi to zadošča, da si lahko vedno ustvarim sliko o tegobah ljudi, ki rabijo pomoč.



Očitno pa je potrebno ob kandidaturi za Varuhinjo človekovih pravic sprejeti celo žaljive članke, katerih namen pa je nenazadnje tudi jasen.

Vlasta Nussdorfer          
Kandidatka za Varuhinjo človekovih pravic