1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada proti točenju alkohola na športnih prireditvah

Deli na:
Vlada proti točenju alkohola na športnih prireditvah

Foto: Bobo

Vlada je na včerajšnji seji sprejela sklep, da ne podpira novele zakona o omejevanju porabe alkohola, s katero bi na predlog ZaAB odpravili prepoved točenja alkohola na športnih prireditvah. Sprejela je tudi Akcijski načrt na področju drog za obdobje 2015-2016, za kar namenja nekaj več kot 3,2 milijona evrov.

Po mnenju vlade bi odprava prepovedi točenja alkohola na športnih prireditvah prispevala k povečevanju tvegane in škodljive rabe alkohola med Slovenci ter vodila k povečanju zdravstvenih, družbenih in ekonomskih posledic. To pa po njeni oceni ne odtehta morebitnih koristi povečanja financiranja športnih organizacij, ki jih v predlogu novele navaja v ZaAB.

V sporočilu po seji vlada med drugim navaja, da se Slovenija po porabi alkohola med državami članicami EU uvršča nad povprečje, enako je pri umrljivosti zaradi vzrokov, ki jih je mogoče pripisati alkoholu.

Vlada je včeraj sprejela tudi Akcijski načrt na področju drog za obdobje 2015-2016. Slednji navaja časovni okvir, znotraj katerega naj se izvedejo posamezne dejavnosti, pa tudi institucije, odgovorne za njihovo izvajanje in poročanje.

Za izvajanje načrta vlada namenja 3,2 milijona evrov, ki se bodo zagotovili v okviru rednih dejavnosti, financiranih iz obstoječih proračunskih postavk ministrstev za notranje zadeve, za pravosodje, za izobraževanje in za finance.