Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vlada bo pogajalski protipredlog sindikatom javnega sektorja predstavila predvidoma v ponedeljek

Deli na:
Vlada bo pogajalski protipredlog sindikatom javnega sektorja predstavila predvidoma v ponedeljek

Foto: Bobo

Vladna stran bo vztrajala pri pogovorih s sindikati javnega sektorja in bo v dogovoru z ministrstvom za finance pripravila pogajalski protipredlog, ki ga bodo sindikalni strani predvidoma predstavili v ponedeljek, je v izjavi novinarjem med današnjo sejo vlade povedal minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

Vlada je namreč na današnji seji med drugim obravnavala tudi usmeritve vladni pogajalski skupini. Po ministrovih besedah so sledili priporočilu, ki ga je v sredo oblikovala koalicija.

Kot je še pojasnil Koprivnikar, od sindikalne strani pričakujejo, da bodo konstruktivno delovali ne samo v delu pogajanj, ki se tiče popuščanja pri varčevalnih ukrepih, ampak tudi v tistem delu, ko se vlada želi s sindikati dogovoriti za izboljšave plačne zakonodaje, da bodo javni uslužbenci bolj učinkoviti in bolj pravično nagrajeni.

Podobno kot v sredo po srečanju koalicije je Koprivnikar ponovno zatrdil, da je manevrskega prostora pri pogajanjih v okviru načrtovanega proračuna izjemno malo.

"Vsako leto, ko smo proračun pripravljali, smo predvideli možne manjše popravke, zato je ključno, da čim prej dobimo odziv sindikalne strani, da vidimo, kako ga načrtovati naprej," je še dejal Koprivnikar, ki sicer ni želel razkriti vsebine pogajalskega protipredloga, preden ga predstavijo sindikatom.

Pripravi državnega proračuna za prihodnji dve leti, pri čemer je med odprtimi vprašanji politika plač v javnem sektorju, se bo vladna koalicija podrobneje posvetila na današnjem posvetu na Brdu pri Kranju.