zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vizjak: Bratuškova je morala narediti kar nekaj poti po svetu, da so ji to razložili

Deli na:
Vizjak: Bratuškova je morala narediti kar nekaj poti po svetu, da so ji to razložili

Foto: Bobo

Poslanec SDS Andrej Vizjak je pred popoldanskim političnim vrhom v izjavi za medije ob robu seje DZ glede spremembe stališča PS o vnosu fiskalnega pravila v ustavo z letom 2015 dejal, da je končno zmagal razum in da druge možnosti ni. Ponovil je, da bodo v SDS vnos zlatega fiskalnega pravila v ustavo z letom 2015 na petkovi izredni seji DZ podprli.

"Vesel sem, da je prišlo do tega spoznanja, zlasti v Pozitivni Sloveniji, saj od SD tako ni nihče nič pričakoval, ker jih tukaj ne vodi racionalnost, ampak nekaj drugega," je pojasnil Vizjak.

Po njegovem mnenju bi bilo bolje, da bi vodstvo PS, še posebej premierka Alenka Bratušek, prišla hitreje do tega spoznanja, ne pa da je morala narediti kar nekaj poti po svetu, da so ji to razložili. "Drugič lahko zaupa tudi komu doma, ki te stvari dobro pozna," je dodal.

V SDS menijo, da bi morali zlato fiskalno pravilo, kot je predlagano, sprejeti že prej, in da smo zapravili nekaj dragocenega časa. Verjetno bi imeli tudi neko večjo kredibilnost in vprašanje je, če ne bi bili tudi pribitki na obveznice nižji, ko smo se pred časom zadolževali, je dejal Vizjak, ki obžaluje, da se vnos fiskalnega pravila v ustavo ni zgodil že prej.

Predsedniki in vodje poslanskih skupin parlamentarnih strank se bodo namreč danes pozno popoldne spet sestali na temo vnosa fiskalnega pravila v ustavo. Bratuškova bo predlagala, naj DZ v petek fiskalno pravilo potrdi v sedanji obliki, torej z uveljavitvijo leta 2015. V paketu naj bi poslanci nato potrdili še spremembe glede referenduma.