pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Virant vse bolj sam - vidni člani zapuščajo DL

Deli na:
Virant vse bolj sam - vidni člani zapuščajo DL

Foto: Bobo

Člani sveta DL bodo danes pozno popoldne razpravljali o razmerah v stranki. Predvidoma bodo izbrali novega podpredsednika DL in se seznanili z načrti dela svojih ministrov. Stranka sicer zadnje čase vzbuja pozornost predvsem zaradi odhodov nekaterih vidnih članov iz njenih vrst.

Iz DL je nazadnje izstopil zdaj že bivši predsednik odbora DL za infrastrukturo in prostor ter član sveta Fidel Krupić. Za STA je minuli konec tedna pojasnil, da njegova odločitev temelji na prevelikih razhajanjih, saj člane stranke razdružuje tisto, kar jih je prej združevalo.

Slišati je bilo, da Krupić ni edini član sveta, ki je zapustil stranko, vendar pa v DL to zanikajo. Je pa Krupić spomnil, da je stranko zapustilo že nekaj vidnih sodelavcev, med drugim Marko Pavliha in Tomaž Štih, njihov nekdanji minister za finance Janez Šušteršič pa je ob vstopu DL v koalicijo Alenke Bratušek odstopil kot podpredsednik stranke.


Svet DL naj bi tako za čas do kongresa stranke, ki pa ga še ni na vidiku, izbral novega podpredsednika. Prvak DL Gregor Virant je glede imena skrivnosten. Po neuradnih informacijah pa naj bil najresnejši kandidat član sveta DL Alojzij Selišnik.

V zadnjem času se je sicer govorilo o razdeljenosti v DL, ki naj bi bila močna prav v svetu stranke. Omenjalo se je tudi, da naj bi si posamezniki želeli izrednega kongresa, kjer naj bi poskušali zamenjati vodstvo DL. Nekateri naj bi na mestu predsednika stranke videli Šušteršiča. Ta v stranki ostaja, a ga je vse manj opaziti v središču njenega dogajanja.

Kako huda so trenja v DL, ni mogoče oceniti, je pa očitno, da je vstop stranke v levosredinsko vlado in dogajanje, ki ga je spremljalo, vplival tudi na njeno članstvo. V vrhu DL sicer zatrjujejo, da so zaznali več pristopov v stranko kot izstopov iz nje.