zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Virant se strinja s kritiko policistov glede izplačila regresa v NLB

Deli na:
Virant se strinja s kritiko policistov glede izplačila regresa v NLB

Foto: Bobo

Minister za notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant se s kritiko Policijskega sindikata Slovenije (PSS) glede izplačila regresa uslužbencem NLB v celoti strinja. Minister je v pogovoru za TVS še dejal, da bi morala vlada nadzornikom in upravam bank in drugih podjetij v državni lasti priporočiti, da sledijo temu, kar delajo v javnem sektorju.

V PSS od Viranta med drugim zahtevajo pojasnilo, zakaj javnim uslužbencem z jemanjem že pridobljenih pravic zmanjšujejo maso za plače, da lahko krpajo "sod brez dna oziroma NLB".

PSS, ki je za izplačilo regresa v NLB izvedel v medijih, opozarja, da se v NLB že tri leta nagrajujejo, "kot da ni krize in kot da niso v milijardni izgubi". Sanacijo bančnega sistema pa se po mnenju sindikata poskuša izvesti tako v breme zaposlenih na policiji in ministrstvu za notranje zadeve, kot tudi drugih javnih uslužbencev.

Sicer pa je Virant za Televizijo Slovenija (TVS) o pogajanjih med predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja o ukrepih za znižanje plačne mase povedal tudi, da je sodeč po odzivih sindikatov največji problem v tem, da nekateri deli javnega sektorja prvi vladni predlog razumejo tako, kot da varčevanje ni enakomerno razporejeno na celotni javni sektor.

Po njegovih besedah v zdravstvu, policiji in tudi drugi uniformirani poklici vladni predlog razumejo na tak način, kot da nekoliko bolj pritiska nanje. "Drugi predlog bo šel v smer, da ga bomo rešili", je za RTVS še povedal minister.