Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Virant praporščake vabi na sejo DZ

Deli na:
Virant praporščake vabi na sejo DZ

Foto: Bobo

Predsednik državnega zbora Gregor Virant je na drevišnjo slavnostno sejo državnega zbora ob dnevu državnosti povabil praporščake 13 slovenskih organizacij. Kot so sporočili iz DZ, je to storil "v duhu povezovanja in združevanja, ki je v sedanjem času posebej pomembno".

Virant je danes na sejo povabil praporščake Zveze društev General Maister, Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Zveze veteranov za Slovenijo, Zveze društev in klubov MORiS, Zveze policijskih veteranskih društev Sever, Društva za negovanje rodoljubnih tradicij TIGR Primorske, Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, Zveze društev vojnih invalidov Slovenije, Zveze slovenskih častnikov ter predstavnike slovenske vojske in policije.

Kot je Virant zapisal v vabilu, želi, da praporščaki s svojo prisotnostjo in praporom počastijo dan državnosti in 20. obletnico dokončnega konstituiranja Republike Slovenije kot polnopravne članice mednarodne skupnosti ter s tem slavnostni seji pridajo svoj del svečanosti.

Virant je sicer v medijih že izrazil nestrinjanje z odločitvijo, da se na drevišnjo državno proslavo povabi le praporščake veteranskih organizacij slovenske osamosvojitvene vojne.

Na proslavo je praporščake vseh organizacij pozval tudi ljubljanski župan Zoran Janković in jim obljubil, da bo občina zagotovila zadostno število klopi, da bodo vsi lahko sedeli.