pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Virant: Državljanska lista ni moja stranka, niti ni Šušteršičeva

Deli na:
Virant: Državljanska lista ni moja stranka, niti ni Šušteršičeva

Foto: Bobo

DL je danes dokazala, da je demokratična stranka, je za STA po izvolitvi dejal novi podpredsednik DL Alojzij Selišnik. Kot je poudaril, sam nima občutka, da bi se v stranki pojavljala notranja trenja. Meni tudi, da njegovi čevlji niso takšne oblike in velikosti, kot so škornji njegovega predhodnika Janeza Šušteršiča, ki so na "častni polici" DL.

Selišnik, ki v svetu stranke sodeluje že leto in pol, je po seji sveta za STA povedal, da prihaja iz gospodarstva in podeželja, zato je v stranki vedno poskušal vplivati z "ljudskim, sproščenim" glasom ter načinom razmišljanja, da je treba v stranko vključiti vse sloje ljudi, ki pošteno razmišljajo in se zavedajo, da lahko "zapravimo ali živimo samo na tak način, kot bomo delali". Obljubil je, da bo tako deloval tudi kot podpredsednik stranke.

Šušteršiča, ki je z mesta podpredsednika DL odstopil marca, pa Selišnik, kot pravi, zelo spoštuje. "Šušteršičevi škornji so na častni polici DL in ga še vedno čakajo in če pride nazaj, ga bodo vedno čakali, s tem nimam nobenih težav," je dodal.

O Cvetki Žirovnik, ki je neuspešno kandidirala za mesto podpredsednice DL, pa je Selišnik dejal, da ne gre za njegovo protikandidatko, temveč sokandidatko. "Če bi bila izvoljena, bi bil ravno tako vesel," je pojasnil in dodal, da je DL dokazala, da je demokratična stranka in spoštuje volitve z večinskim odločanjem. Po njegovem mnenju je to stranko še bolj združilo in povezalo.

Prvak DL Gregor Virant, ki je sejo zapustil nekoliko prej, pa je za STA izrazil prepričanje, da bo novi podpredsednik stranki prinesel dodaten zagon. Primerjava Selišnika s Šušteršičem pa je po njegovi oceni zelo težka. "Šušteršič je bil vrhunski podpredsednik, Selišnik bo pa tudi odličen," je povedal.

O namigovanjih, da naj bi Žirovnikovo za novo podpredsednico DL predlagala Šušteršičeva struja, pa je Virant dejal, da v DL ni struj. Kot je pojasnil, imajo sicer včasih različna mnenja, a ko sprejmejo odločitev, stranka deluje enotno. "DL ni moja stranka, niti ni Šušteršičeva, to je stranka sredinskih liberalcev, kakršno poznajo praktično vse evropske države in kakršno tudi Slovenija zelo potrebuje," je ponovil.

Člani sveta DL so namreč včeraj za podpredsednika stranke s 14 glasovi izvolili Selišnika, Žirovnikova pa je prejela osem glasov. Selišnika je predlagal Virant, neuradno pa je bilo slišati, da bodo izidi volitev pomemben kazalec tudi z vidika, kolikšno zaupanje Virant še uživa v stranki.

Izid glasovanja je Virant komentiral z besedami, da je ponosen na to, da je DL demokratična stranka, "za razliko od kakšnih drugih strank, kjer imajo vedno po enega kandidata za vsako funkcijo".