oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vinko Gorenak: Vse gre v smeri odstranitve Janše in SDS

Deli na:
Vinko Gorenak: Vse gre v smeri odstranitve Janše in SDS

Foto: Bobo

Danes v Sloveniji vlada oligarhija namesto demokracije, korupcija namesto vladavine prava in organiziran kriminal namesto človekovih pravic. Vse pa je posledica dejstva, da se nekdanji totalitarni komunistični sistem v Sloveniji ni nikoli razgradil, piše poslanec Vinko Gorenak na svojem blogu.

Vinko Gorenak piše, da razgradnje komunističnega sistema v Sloveniji ni nikoli bilo. Kako nevarno je to za mlado demokracijo, navaja Resolucijo Parlamentarne skupščine Sveta Evrope št. 1096, kjer so že leta 1996 opozarjali na nujnost razgradnje: »Nevarnosti v primeru neuspešnega prehodnega procesa je veliko. V najboljšem primeru bodo vladali oligarhija namesto demokracije, korupcija namesto vladavine prava in organiziran kriminal namesto človekovih pravic. V najslabšem primeru bi bila posledica lahko žametna obnovitev totalitarnega režima, če ne celo strmoglavljenje porajajoče se demokracije.«

Poslanec ugotavlja, da se dežela na sončni strani Alp ni nikoli zares preobrazila, saj so nekdanjo komunistično partijo nadomestile stranke z različnimi imeni, vrednote vseh teh naslednic pa so tako ali tako povsem enake tistim izpred leta 1990. »Kako si drugače razlagati vse mogoče procese oviranja privatizacije pod krinko nacionalnega interesa, v resnici pa jim gre za molzenje denarja iz teh podjetij, od koder se napajajo povsem enako kot pred letom 1990. Kako si drugače razlagati rdeče zvezde (tiste pod katerimi nas je napadla JLA) na uradnih državnih proslavah, ena takih bo brez mene verjetno v Državnem zboru že naslednji teden. Kako si drugače razlagati poimenovanje vojašnice v Celju po dokazanem morilcu Francu Rozmanu Stanetu. Kako si drugače razlagati dejstvo, da je pravosodje izpustilo najhujše kriminalce v zadevi Balkanski bojevnik in ni priznalo italijanskih in srbskih dokazov, nasprotno pa dokazi zbrani na finskem v zadevi Patria popolnoma veljajo. Kako si drugače razlagati dejstvo, da pravosodje prizna več kot osem milijonov evrov odškodnine v zadevi prometne nalepke tajkunskemu podjetju Mirage, ne preganja pa tistih, ki so jih brez potrebe in tajno naročili, kot da gre za vojaško opremo.,« se med drugim sprašuje.

Gorenak ugotavlja, da je Slovenija dejansko še na slabšem. Tudi žametna obnovitev totalitarnega režima se je na nek način že začela in še ne dokončala. Nasilne demonstracije in Štrukljevi protesti so dejstvo. Na njih je šlo za odstranitev Janševe vlade in za nič drugega. Kdo je sponzoriral nasilje je prav tako jasno, še piše poslanec in zaključi:

»Vseh teh demonstracij danes ob nižanju plač in slabšem standardu vseh nas ni več, samo zato, ker je vlada pač po meri tistih, ki so organizirali demonstracije in tudi plačali nasilje. Do žametne obnovitve totalitarnega režima manjka le še en korak. Odstranitev Janše iz politike in SDS iz Državnega zbora.«