franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vili Kovačič o ozadju drugega tira: Novi Ivan Zidar je član Foruma 21 Stojan Petrič

Deli na:
Vili Kovačič o ozadju drugega tira: Novi Ivan Zidar je član Foruma 21 Stojan Petrič

Foto: Primož Lavre

Vili Kovačič je upokojenec, ki si je za cilj zadal odpravljati anomalije v državi in pri tem ščititi interese davkoplačevalcev.

Če bo uspel s pobudo za referendum proti škodljivemu vladnemu projektu gradnje drugega tira, bo lahko zamajal ali celo zrušil vlado in povzročil predčasne volitve. Smo proti enojnemu zlatemu tiru, pač pa za normalen dvojni tir, poudarja Kavčič.

Po prvem tednu zbiranja podpisov za razpis referenduma proti projekt drugega tira železnice Divača–Koper, kot ga je uzakonila vladna parlamentarna večina, niste bili najbolj zadovoljni. Je zdaj zbiranje podpisov že steklo s pričakovanim tempom?



Ni še steklo s takšnim tempom, kot bi si želeli, se pa izboljšuje. Število podpisov moramo zvečati na okoli dva tisoč na dan, le tako bomo dosegli 40 tisoč do 22. junija. Kot vidimo po obisku na spletni strani referendumdrugitir.si, se zanimanje povečuje. Na upravnih enotah, kamor gredo ljudje podpisat ustrezni obrazec, je bila do zdaj zmeda zaradi vzporedne levičarske pobude za spremembo zakona o drugem tiru pod vodstvom Stanka Štrajna, ki želi sanirati ta povsem zgrešeni zakon. To je legitimacija Cerarjevega govorjenja o civilni družbi, dejansko pa gre za škodljivo početje. Tako slabega zakona ne moreš popraviti z novim zakonom.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Kovačič Kučan označi za slovenskega Nietzscheja, zanikovalca vsega, kar se njegovih interesov tiče; Cerarju očita, da si pri drugem tiru želi predvsem zasaditi drugo lopato; 2TDK imenuje obvodna družba, ki bo po njegovem služila izključno za odtekanje velikanskih količin denarja; pravi, da se je v Sloveniji tranzicija končala s tem, da je Peterle odnesel sliko Tita v klet; obžaluje, da Slovenija leta 1990 ni imela deset takih poslancev kot je bil Vitomir Gros.