stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vesel Valentinčičeva meni, da DeSUS čakajo težki časi

Deli na:
Vesel Valentinčičeva meni, da DeSUS čakajo težki časi

Foto: Bobo

Ljubljanski odbor DeSUS se bo danes popoldne sestal na skupščini, kjer se bodo dogovorili kako naprej, je za STA potrdila predsednica odbora Meta Vesel Valentinčič. Minuli teden jo je svet DeSUS namreč razrešil s funkcije predsednice sveta stranke. Kljub temu ostaja v stranki, ni pa se še odločila o prihodnji aktivnosti na lokalni ravni.

Vesel Valentinčičeva je za STA pojasnila, da iz stranke in mestnega sveta ne bo izstopila, saj je bila v ljubljanski mestni svet izvoljena na listi DeSUS, hkrati pa namerava obljube volivcem "izpeljati do konca". Druga stvar pa je njena aktivnost v stranki oz. vprašanje, koliko je še bo. Kako bo v delovala v Ljubljani, se namreč še ni dokončno odločila, na ravni državne politike pa v DeSUS zagotovo ne namerava sodelovati, je poudarila.

Svet stranke DeSUS je namreč minuli teden s 35 glasovi za in 20 proti po komaj dveh tednih od imenovanja razrešil Vesel Valentinčičevo s funkcije predsednice sveta. Njeno razrešitev je predlagal izvršni odbor stranke, potem ko je predsednik stranke Karl Erjavec zagrozil z izstopom iz stranke, če je ne bi zamenjali. Erjavcu bi po napovedih sledili tudi vsi poslanci DeSUS.

Sodeč po izidu glasovanja v stranki sicer niso enotni, toda Erjavec poudarja, da na terenu uživa podporo ter da je DeSUS demokratična stranka. Kot je dejal, je bila namreč Vesel Valentinčičeva demokratično izvoljena in demokratično razrešena.



Vesel Valentinčičeva pa izpostavlja, da je od takrat že dobila "veliko odzivov članov stranke, ki se jim je zadeva zdela absolutno napačna, ki kritizirajo to, kar se je zgodilo, ter dejansko govorijo o avtokratskem vodenju oziroma pomanjkanju demokracije".

Stranki v prihodnosti napoveduje "dokaj težke čase", a ne le zaradi notranjih razkolov. Meni namreč, da je šlo tudi za "levo-desno polarizacijo" stranke. Za Erjavčevo strujo, ki je v stranki prevladala, "ne moremo reči, da so kakšni sredinski levičarji", je poudarila in dodala, da je tista "bolj leva opcija v stranki trenutno bolj brez pravih predstavnikov".

Za naslednika Vesel Valentinčičeve je svet DeSUS minuli teden potrdil Marjana Maleka iz podravskega pokrajinskega odbora, podpredsednik sveta stranke pa je postal Štefan Misja iz dolenjskega pokrajinskega odbora DeSUS.