zakon privlačnosti Dobra karma

Zakon privlačnosti v želeno smer lahko sprožimo...

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 26. maja

katedrala svobode Reporter.si

Katedrala Svobode: Sprte stranke bivše koalicije ...

Družina Grivec, nov hlev Svet24.si

Na pogorišču je zrasel nov gospodarski objekt

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo: kaj je KPK ugotovila v aferi maketa

petra-roi Odkrito.si

Se žena slovenskega pevca res videva z Donaldom ...

sasa pavlin stosic Njena.si

Igralka odvrgla vsa oblačila

Slovenija

Vesel: Revizija prodaje Adrie Airways prihodnje leto

Deli na:
Vesel: Revizija prodaje Adrie Airways prihodnje leto

Tomaž Vesel, predsednik računskega sodišča - Foto: Primož Lavre

Revizija prodajnega postopka in prodajne pogodbe letalske družbe Adria Airways nemškemu finančnemu skladu 4K bi lahko postala del programa dela za prihodnje leto, je za STA dejal predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. Sodišče je k reviziji pozval odbor DZ za finance, Vesel pa pojasnjuje, da se revizije ne da "narediti kar čez noč".

Računsko sodišče je pred leti že revidiralo prodajo družbe Sij, zato "njihova pristojnost tu ni vprašljiva, čeprav sklepa odbora še niso prejeli".

"To eventualno lahko postane del našega programa v naslednjem letu, vendar pa se tega čez noč ne da opraviti, ker bi morali najprej videti, kakšna so pričakovanja, kakšen bi bil domet te revizije," je dejal.

Če bi šlo le za revizijo pravilnosti postopka prodaje, to morda "ne bi bil tak podvig", vendar Vesel dvomi, da bi tako dobili prave odgovore na vprašanja, kaj je pripeljalo Adrio v tak položaj. Sicer pa je računsko sodišče dolžno opraviti pet revizij in pobud DZ na leto, že sedaj pa jih ima zelo veliko.Člani odbora DZ za finance so na petkovi nujni seji na predlog Levice namreč iskali krivce in vzroke, da je Adria Airways propadla le nekaj let po privatizaciji. Računskemu sodišču so sklenili predlagati, da opravi revizijo prodajnega postopka in prodajne pogodbe Adrie Airways nemškemu finančnemu skladu 4K in jo v najkrajšem možnem času posreduje DZ.

Predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Gabrijel Škof je poslance spomnil, da je bil nemški sklad še najboljši kupec za družbo, ki je bila tudi v času, ko je bila še v državni lasti, na robu stečaja. Postopek prodaje je bil po njegovih besedah izveden profesionalno in transparentno, skladno z mednarodnimi standardi.

"Če je ne bi prodali, bi šla Adria Airways najbrž že takrat v stečaj. Omenjeni sklad je oddal najboljšo ponudbo in družbo tudi dokapitaliziral," je pojasnil.

loading...
Loading...