ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Več kot 3000 zdravnikov se je v peticiji ogradilo od "iniciative šarlatanov"

Deli na:
Več kot 3000 zdravnikov se je v peticiji ogradilo od "iniciative šarlatanov"

Fotografija je simbolična. - Foto: Črtomir Goznik

Na delovanje skupine posameznikov, ki v javnosti nastopajo pod imenom Iniciativa slovenskih zdravnikov in nasprotujejo cepljenju, nošnji mask in ostalim ukrepom v zvezi s pandemijo, nekateri celo zanikajo obstoj virusov, so se pred nekaj dnevi s peticijo odzvali zdravniki, člani Zdravniške zbornice Slovenije. V njej se ograjujejo od stališč omenjene skupine in jasno obsojajo tovrstno šarlatanstvo peščice »kolegov«.

Skupina Iniciativa slovenskih zdravnikov že nekaj časa pod tem imenom javno nasprotuje ukrepom za zajezitev epidemije, pa tudi cepljenju. Naj ob tem izpostavimo, da iniciative pod tem imenom denimo ne najdemo niti v Ajpesu, kjer sicer brez težav najdemo vrsto drugih civilnih inciativ ali zdravniških združenj, zato laičnemu posamezniku ni in ne more biti jasno, za kakšno združenje gre.

Kot je poudarjeno v  PETICIJI  , ki jo je do tega trenutka podpisalo 3223 zdravnikov, gre za »kolegice in kolege« pa tudi avtorje drugih strok,  ki nasprotujejo cepljenju, nošnji mask in ostalim ukrepom v zvezi s pandemijo, nekateri celo zanikajo obstoj virusov. »V zadnjem odprtem pismu znova navajajo neznanstvene trditve, prepisane z raznih proticepilskih strani, na koncu pa, v slogu proticepilskih gurujev, navedejo brez primerne umestitve v kontekst še spisek nesrečnih primerov (ki, žal, seveda obstajajo). Na omenjeno odprto pismo sta že odgovorila profesorja Jerala in Ihan. Tudi na Zdravniški zbornici so zatrdili, da bodo proti njim uvedli postopke. Proti nekaterim celo znova, saj so zaradi podobnih dejanj že bili obravnavani.«

Kot še poudarjajo podpisniki peticije, je njihovo trdno prepričanje, da takšnih izpadov v lastnih vrstah v tako težkih časih ne smejo dopuščati. »V prvi vrsti zato, ker »kolegi« s svojim početjem neposredno ogrožajo zdravje ljudi. Zdaj namreč nismo v navadnih, mirnih časih. Smo sredi hude pandemije, na robu zloma slovenskega zdravstva, »kolegi« pa javnost prepričujejo, naj se ne cepi. In ne nosi mask. Tu ne gre samo za nestrokovnost, temveč za nevarno šarlatanstvo.«

Poudarjajo še, da je pomembno, da se javno ogradijo od nekaj deset predstavnikov tako imenovane »Iniciative slovenskih zdravnikov« in s tem podprejo tiste člane Zbornice, ki se skoraj dve leti posvečajo vsem oblikam preprečevanja in zdravljenja vseh, tudi najtežjih oblik bolezni.

PETICIJO NAJDETE TUKAJ