atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vatovec po izstopu Tomićeve: Enostavno smo ugotovili, da ne moremo priti na skupni imenovalec

Deli na:
Vatovec po izstopu Tomićeve: Enostavno smo ugotovili, da ne moremo priti na skupni imenovalec

Poslanci Levice: Matej T. Vatovec, Luka Mesec in Viloeta Tomić - Foto: Bobo

Vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec je danes še v živo komentiral izstope poslancev Levice v zadnjih dneh. Kot je pojasnil, je stranka v fazi zaključevanja evidentiranja kandidatov, nekateri poslanci pa nimajo poravnanih vseh obveznosti. S poslanko Violeto Tomić pa po njegovih besedah pri nekaterih stališčih niso našli skupnega imenovalca.

V stranki sicer v teh dneh zaključujejo postopek evidentiranja kandidatov za volitve v DZ, ob tem pa se je izvršni odbor stranke po besedah Vatovca soočil s tem, da nimajo izpolnjenih vseh obveznosti do stranke. Kot je potrdil, je prav zaradi tega prejšnji teden iz stranke izstopil poslanec Željko Cigler, s Tomićevo pa da so se že dalj časa pogovarjali o določenih razhajanjih v posameznih stališčih, predvsem tistih, ki so bila najbolj očitna v času epidemije covida-19. "Skupaj smo prišli do ugotovitve, da enostavno ne gre več naprej," je dejal Vatovec.

Zaokrožile pa so tudi informacije, da bi med poslanci, ki naj ne bi imeli poravnanih vseh obveznosti do stranke, lahko bil tudi poslanec Boštjan Koražija, a Vatovec tega danes ni potrdil. Kot je dejal, Koražija ostaja tako v poslanski skupini kot tudi stranki in je evidentiran na kandidatni listi.



Koordinator Levice Luka Mesec je sicer v preteklih dneh napovedal, da Levica na volitve prihaja okrepljena. Dokler ne bodo zaključeni postopki evidentiranja in predstavljeni posamezni kandidati, pa posameznih imen v stranki ne komentirajo, je še dejal Vatovec.

Potrdil pa je, da se je Mesec danes sestal z nekdanjim predsednikom uprave GEN-I Robertom Golobom, ki je že pred časom napovedal svojo politično aktivacijo. Šlo naj bi sicer za spoznavno srečanje. Z Golobom se je danes sestal tudi predsednik LMŠ Marjan Šarec, pogovor pa je potekal v konstruktivnem vzdušju, so za STA navedli v stranki. V tem tednu se je z Golobom sestala tudi predsednica SAB Alenka Bratušek, pogovor pa je potekal v konstruktivnem in prijateljskem vzdušju, so pojasnili v stranki.