sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vasletova pisma s fronte: Delov lovec Branko Soban iz črnega propagandnega štaba

Deli na:
Vasletova pisma s fronte: Delov lovec Branko Soban iz črnega propagandnega štaba

Foto: Bobo

Lov na osamosvojitelje se nadaljuje. Že v preteklosti je bila vrsta poskusov kriminaliziranja osamosvojitvene vojne, zato je Delov poskus dr. Jožetu Pučniku podtakniti zločinskost samo nadaljevanje vojne proti pridobitvam, torej tudi proti vrednotam, ki jih je osamosvojitev prinesla. V prvo vrsto s Sobanom že stopajo tudi pajaci iz meter in dvajset novinarske avtonomije (kot je oni Večerov Stepišnik), ki so se v času osamosvojitve in slovenske pomladi igrali v peskovniku. In zdaj mislijo, da je tudi slovenska preteklost peskovnik, v katerem lahko delajo svoje potičke.

Osamosvojitev je treba olastniniti. Zato danes tako imenovni levičarji s Stanovnikom na čelu kričijo, da so Slovenijo osamosvojili partizani, da so oni tisti, ki so naredili slovensko državo. Pri tem jih niti najmanj ne moti, da slovenske države do leta 1991 ni bilo. Čemu je tako pomembno poleg lastništva nad preteklostjo 1941-1990 imeti v lasti še osamosvojitev?

Preprosto zato, ker to zagotavlja tako imenovano kontinuiteto od partizanskega NOB-ja, preko revolucije, Titove Jugoslavije do slovenske države. Potem je vsa zgodovina njihova in zato o njej lahko mitologizirajo, pišejo pravljice, imajo velike mitinge ”resnice”, Titove ceste in trge in resnične zločince iz pomladi 45 nekaznovane.

Če pa hočeš to doseči, se je treba znebiti prtljage, ki te pri tem ovira. Zato že dalj časa tečejo orkestrirani poskusi dokazovanja, da so vsaj formalni (nekateri pišejo celo: samooklicani) osamosvojitelji iz slovenske pomladi državo delali na totalitaren, kriminalen, zločinski in ksenofoben način. Še več, začelo se je s podlim podtikanjem o slovenskih vojnih zločinih  na Holmcu in mejnem prehodu Nova gorica. Nadaljevalo z zgodbami o trgovini z orožjem, ki jim je botrstvo podpisal sam Milan Kučan, vmes je nastala afera patria in zdaj imamo tako rekoč zločinca Jožeta Pučnika!

Vsi ti primeri, zadnji pa še posebej, pričajo o tem, da se t.i. levica polna boljševistične navlake ne zaustavi pred ničemer. Da je pripravljena za svoje ideološke obračune, ki imajo temelje v povojnih pobojih, storiti čisto vse. Novinar Soban je trenutno samo roka, ki piše po nareku, po scenariju, ki ga na novo pišejo. Iz naftalina je potegnil neka pretekla govoričenja in pleteničenja levičarskega zgodovinarskega eksponenta Foruma 21 Boža Repeta, da bi jih položil v naročje dogajanja okrog spremembe imena vojašnice Franca Rozmana Staneta. In zaradi tega je moral tako rekoč Pučnika razglasiti za zločinca, kot slovenskega Miloševića. Tako sta preko tega tudi Pučnik in Franc Rozman Stane izenačena, kar je popolna svinjarija in absurd.

Nekomu kot je bil dr. Pučnik prilepiti takšno etiketo, je tako in tako zločin sam po sebi, če pa to stori novinar Soban v vse bolj proslulem in propadajočem Delu, je pa to čas za vprašanje, kdo je ta človek! A tudi odgovor na to še pride na vrsto. Soban mora imeti močne ”motive” takšne ali drugačne vrste iz črnega propagandnega štaba okrog Foruma 21 inb ZZB, da po novem zdaj kriminalizira celotno Demosovo vlado, Milana Kučana pa nikjer ne omenja, čeprav je bil takrat na najvišjem državnem položaju. Kot da v tistem času pred plebiscitom in med osamosvojitvijo Soban ni bil tukaj, Kučan je pa štel zvezde. Če Soban ni bil tukaj, kje je bil in kaj je počenjal? Pri zdravi zgodovinski pameti ne tako oddaljenih dogodkov bi Soban kaj takšnega ne mogel napisati.

Če pa je napisal, je vedel, kaj počenja, saj je med drugim tudi eden vidnejših eksponentov dvojca, ki s tiskanjem nekih papirjev dokazujeta nekaj, česar se ne da dokazati, ker se pač tisto tako ni dogajalo. A vse to je zdaj že veliko več kot kulturni boj – je sod smodnika, ki lahko eksplodira. Kajti tem ljudem osamosvojitvene dediščine ne smemo prepustiti. Naj imajo svojega Tita in povojne poboje. Dovolj za veliko slabe vesti.