Revija Reporter
Slovenija

V Zgornji Kungoti oddana glasovnica preveč, zato morajo ponoviti volitve v občinski svet

STA

23. nov. 2018 10:22 Osveženo: 10:26 / 23. 11. 2018

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Bobo

Volilna komisija v občini Kungota je delno ugodila pritožbi SDS in NSi ter zaradi zapletov v prvem krogu volitev razveljavila volitve v občinski svet na obeh voliščih v Zgornji Kungoti, piše današnji Večer. Tam bodo zato ponovno odločali o sestavi občinskega sveta, medtem ko v Spodnji Kungoti volitev ne bodo ponavljali.

Volivci v Kungoti bodo morali naslednjo nedeljo v vsakem primeru še enkrat na volišča, saj župana v prvem krogu niso dobili. Aktualni župan Igor Stropnik je bil šele drugi s slabimi 42 odstotki, pred njim je bila Tamara Šnofl s 47 odstotki, medtem ko je Jožef Ketiš izpadel iz boja.

Do zapleta je najprej prišlo na volišču v Spodnji Kungoti, saj naj bi v noči na nedeljo nekdo ukradel 500 glasovnic za občinski svet, zato jih je po pisanju Večera okoli 16. ure zmanjkalo in volišče so morali za četrt ure zapreti.

V Zgornji Kungoti pa je prišlo do neskladnosti, ker je bila oddana glasovnica več, zaradi česar je volilna komisija delno ugodila pritožbi dveh strank. Tam bodo volivci ponovno odločali o sestavi občinskega sveta, medtem ko v Spodnji Kungoti volitev ne bodo ponavljali, ker sta bila ugovora zavrnjena. Lista Tamare Šnofl se ni pritožila, ker menijo, da glas ni vplival na rezultat volitev, še dodaja časnik.