volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V ZAKULISJU - Nenad Glücks: "Janez Janša je politik, ki kritike ne prenaša", 2.del intervjuja (VIDEO)

Deli na:
V ZAKULISJU - Nenad Glücks: "Janez Janša je politik, ki kritike ne prenaša", 2.del intervjuja (VIDEO)

Nenad Glücks v pogovoru z Igorjem Goštetom: Janez Janša je politik, ki kritike ne prenaša - Foto: Matjaž Lavrič

Čeravno ga zadnje desetletje in več poznamo kot novinarja tednika Reporter, je svoje prve novinarske korake začel na nacionalni RTV. Tu je pokrival predvsem gospodarske teme, pripravljal prispevke za Odmeve in med drugim kot mladi raziskovalni novinar uspel zrušiti državnega tožilca Gorazda Fišerja.

Kmalu zatem se je pridružil ekipi Pop TV, kjer je sodeloval z Urošem Slakom pri oddaji Trenje, ki so se je mnogi politiki na široko izogibali. "Ne more se politik samo takrat pojaviti na televiziji, ko mu to koristi, ampak tudi, ko je recimo vpleten v kakšno afero," pove in doda, da je iz POP TV odšel na tiskani medij Žurnal. 

"Bolj kot na televiziji sem svojo nadaljnjo novinarsko pot našel v tiskanih medijih, ki sem jim še vedno zvest." Kasneje je prišlo povabilo Danila Slivnika, odgovornega urednika tednika Mag. Po novinarski karieri na Magu se je pridružil ekipi Silvestre Šurle in skupaj z njimi ustanovil tednik Reporter. "Verjel sem v ta projekt, ker sem vedel, da za njim stoji dobra ekipa novinarjev." 

V nadaljevanju je opisal svojo novinarsko delo na Reporterju. Pravi, da je Reporter pomladni časopis. "Za osnovo svojega delovanja imamo še vedno vrednote slovenske pomlad," je povedal in dodal, da pa največja stranka, ki izvira iz pomladnih časov, to pogosto ni več.

Dotaknil se je tudi krivičnega procesa Patria, prek katerega so obračunali z vodjo opozicijo. Opozoril je tudi na intervju, ki ga je pred leti opravil z nekdanjim članom SDS Žigom Turkom, ki je omenil, da na predsedniškem mestu SDS vidi tudi še katero drugo ime, ne le Janeza Janšo. Omenil je Romano Jordan. "Že samo to, da sem si drznil to vprašati Žigo Turka, je bilo dovolj, da nas je Janez Janša prek tviterja začel napadati. To se je potem v naslednjih letih le še stopnjeval. Treba je povedati, da smo bili vedno kritični do levih strank, z levico povezanimi gospodarstveniki ali pa tistimi v pravosodju. Kar ne pomeni, da nismo bili kritični tudi do SDS, NSI in SLS, ko je bilo to potrebno. Treba pa je povedati, da je Janez Janša politik, ki kritike ne prenaša."

V zadnjem delu oddaje je predstavil svoj pogled na RTV, Nove24 TV in tudi svoj pogled na tiskane medije, in medije, ki so v rokah politike ali lokalnih šerifov. Dotaknil se je tudi našega pravosodja in politične elite oziroma oblasti. "Imamo tako oblast, kot si jo zaslužimo. Oblast je le naša preslikava. Nenazadnje jo sami izvolimo in nam je ne Kitajci." Na vprašanje, ali meni da bi imeli boljši politični izbor, če bi imeli predsednik vlade ali ministri višje plače, je odgovoril, da zagotovo, saj so njihove plače poniževalno nizke. Zaradi tega pridejo do političnih položajev tudi mnogi taki, ki so pripravljeni marsikaj storiti, da le ostanejo na položaju.

Več pa ob spremljanju oddaje, ki je pred vami.