cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V višinah žled in poledica

Deli na:
V višinah žled in poledica

Foto: Bobo

Višje ležeče kraje na Notranjskem in ponekod v Polhograjskih Dolomitih je že v sredo zvečer zajel žled. Oranžna stopnja ogroženosti za poledico in žled v krajih nad 600 metrov nad morjem pa velja še današnji dan. Opozorilo velja predvsem za Notranjsko in druge predele osrednje in zahodne Slovenije, se pa lahko poledica in žled pojavita tudi drugod.

Omenjena oranžna stopnja vremenske ogroženosti, ki jo je razglasila Agencija RS za okolje (Arso), velja danes do večera, je za STA pojasnil dežurni meteorolog Jure Cedilnik. Čez dan bo po njegovih navedbah po nižinah deževalo, na Gorenjskem lahko zapade tudi sneg, nad okoli 600 metri pa je po vsej državi možna poledica.

Kot pravi Cedilnik, opozorilo o žledu in poledici velja predvsem za Notranjsko, se pa lahko pojavita tudi v višje ležečih krajih na Dolenjskem, Spodnjem Štajerskem, južnem delu Gorenjske in na Koroškem. Pojavita se lahko tudi na Pohorju, ampak tam pričakujejo manj padavin, pojasnjuje meteorolog.

Zaradi dežja v minulih dneh še vedno narašča voda na Planinskem polju in lahko doseže posamezne objekte v Planini. Pristojne službe so zato že začele polniti in postavljati protipoplavne vreče. Današnje padavine lahko vodostaj na Planinskem polju v naslednjih dneh še nekoliko povišajo, opozarjajo na Arsu.

Prav tako po njihovih navedbah še poplavlja Ljubljanica na območju pogostih poplav, a je že začela upadati.

Tudi višina morja lahko danes zjutraj preseže opozorilno višino 300 centimetrov na mareografski postaji Koper, pri čemer lahko poplavi najnižje dele obale, še opozarjajo na Arsu.