pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V tekmo za prvaka SD tudi Milan Brglez, ki bo izzval Prednika in Beočanina, Fajonova pa se umika

Deli na:
V tekmo za prvaka SD tudi Milan Brglez, ki bo izzval Prednika in Beočanina, Fajonova pa se umika

Tanja Fajon in Milan Brglez - Foto: Bobo

Soglasje za kandidaturo za predsednika SD je podal tudi evropski poslanec Milan Brglez, ki po nekaterih informacijah velja za favorita.

»Dragi prijatelji in prijateljice, po pogovoru s številnimi člani stranke in lokalnimi odbori SD sem se odločil, da podam soglasje h kandidaturi za predsednika SD. Več informacij in pojasnil o tej odločitvi bom posredoval v naslednjih dneh,« je včeraj tik pred polnočjo sporočil na facebooku.

Brglez v stranki sicer veljak za »prišleka«, pred pridružitvijo je bil namreč član SMC, toda po drugi strani je na zadnjih predsedniških volitvah prejel več kot 15 odstotkov glasov. Takrat ga je podprla tudi stranka Gibanje Svoboda, saj se dobro razume s premierjem Robertom Golobom.

Poleg Brgleza sta soglasje za kandidaturo podala še vodja poslanske skupine Jani Prednik in ajdovski župan Tadej Beočanin. Niso pa dali soglasja najbolj priljubljeni minister Matjaž Han, minister za kohezijo Aleksander Jevšek in začasni glavni tajnik Matevž Frangež. Prav tako ni dala soglasja aktualna predsednica Tanja Fajon, ki se umika s funkcije - danes je svoje slovo tudi javno potrdila.

Seveda pa se lahko zgodijo presenečenja, saj je možna kandidatura tudi na kongresu, ki bo 13. aprila v Ljubljani, vendar mora takrat kandidat zbrati podporo najmanj tretjine delegatov. To se lahko zgodi v primeru širšega dogovora v stranki, za katerega si po naših informacijah prizadevajo, pri čemer pa ni izključeno, da se bodo zedinili kar pod kandidatom, ki je že podal soglasje.