erika znidarsic 1 Dobra karma

'Pri denarju ni čustev,' trdi voditeljica, ki je ...

pes, kent, Svet24.si

"Ker se v 10 letih nisem naučil biti priden ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

Aleksandra Pivec Svet24.si

Vodstvo Desusa je grozilo predsednici ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Slovenija

V šole se vračajo še učenci 6., 7. in 8. razredov

Deli na:
V šole se vračajo še učenci 6., 7. in 8. razredov

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

V šolo se danes po dveh mesecih in pol šolanja na daljavo zaradi epidemije covida-19 vračajo še učenci 6., 7. in 8. razredov, ki se bodo tako pridružili učencem prve triade in devetošolcem. Od ponedeljka oddelkov ne delijo, a še naprej veljajo splošni higienski ukrepi.

Šole so se tako kot vsi vzgojno-izobraževalni zavodi v državi zaradi epidemije novega koronavirusa zaprle sredi marca ob njeni razglasitvi. Namesto klasičnega pouka je pouk tudi za osnovnošolce potekal na daljavo. Z rahljanjem protikoronskih ukrepov oz. s preklicem epidemije covida-19 se je tudi v osnovne šole začelo vračati življenje.

Tako so se v osnovne šole 18. maja najprej vrnili učenci od 1. do 3. razreda, 25. maja pa še devetošolci. V ponedeljek so se v šolske klopi vrnili še učenci 4. in 5. razredov.

Od ponedeljka oddelkov v osnovnih šolah ne delijo, še naprej veljajo splošni higienski ukrepi. Po besedah direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka učencem v razredu ni treba nositi mask, učiteljem pa svetuje, naj jo nosijo.

Po podatkih državnega statističnega urada (Surs) je bilo na začetku tega šolskega leta v redni in prilagojeni osnovnošolski program vključenih 190.156 učencev, to je skoraj 4000 več, kot jih je bilo v preteklem letu. Število osnovnošolcev sicer narašča vse od leta 2010/11, ko jih je bilo najmanj v samostojni Sloveniji - 161.046.

Loading...