Revija Reporter
Slovenija

V šmarskem domu upokojencev število okuženih s koronavirusom narašča, okuženih že 39 stanovalcev

STA

27. mar. 2020 16:07 Osveženo: 16:10 / 27. 3. 2020

Deli na:

V šmarskem domu starejših občanov je že 39 stanovalcev okuženih z novim koronavirusom.

DSO Šmarje pri Jelšah

V šmarskem domu upokojencev je okužba z novim koronavirusom trenutno potrjena pri 39 stanovalcih, kar je sedem več kot v četrtek. Pri zaposlenih pa je število okuženih poraslo s šest na sedem, je šmarska občina danes sporočila prek Twitterja. Navedli so tudi, da so doslej iz šmarskega doma zaradi okužbe s koronavirusom umrle tri osebe.

Medtem pa so danes v vladnem uradu za komuniciranje za STA pojasnili, da je v celjski bolnišnici tudi v četrtek umrla oseba, okužena s koronavirusom in pridruženimi bolezni iz šmarskega doma upokojencev in da so tako doslej umrle štiri osebe. STA sicer še čaka na uradne podatke ministrstva za zdravje.



Po oceni direktorice doma Gordane Drimel je virus izredno agresiven, širi se hitreje, kot so pričakovali. V domu izvajajo vse mogoče ukrepe s sredstvi, ki jih imajo na razpolago. Ker se bolezenski znaki še pojavljajo, pričakuje porast števila potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh.



"V samem začetku je veljalo prepričanje, da postane človek kužen, ko zboli z znaki virusnega obolenja, kot so povišana telesna temperatura, nahod, slabo počutje in kašelj. Vendar glede na potek v naši ustanovi, tako pri stanovalcih kot zaposlenih, kjer večina trenutno na srečo preboleva z blažjo simptomatiko, tega zagotovo ne moremo potrditi," je dejala Drimlova.

Dodatne brise bodo odvzemali po navodilih zdravnika. Vsi stanovalci so pod nadzorom zdravnikov primarne ravni in infektologa. Zaposleni doma upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah in počutju sproti obveščajo svojce.