dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

natalija-verboten Odkrito.si

Natalija Verboten - Po 15 letih se je vrnil njen ...

cristiano ronaldo pm Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo grozil selektorju?! Noro ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V SDS zgroženi: Zavec in Klakočar Zupančičeva bi se za otroke z rakom boksala v DZ

Deli na:
V SDS zgroženi: Zavec in Klakočar Zupančičeva bi se za otroke z rakom boksala v DZ

Dejan Zavec - Foto: arhiv

V SDS so se kritično odzvali na vabilo k snemanju kratkega igranega filma DZ za otroke z rakom, v katerem naj bi se v dvorani DZ pomerila poslanec in nekdanji boksar Dejan Zavec ter predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Med drugim menijo, da je tovrsten pristop do tako občutljive problematike, kot je bolezen otrok, močno zgrešen.

Kot so zapisali v poslanski skupini SDS, je služba za odnose z javnostmi DZ na poslanke in poslance naslovila vabilo k snemanju kratkega igranega filma DZ za otroke iz ljubljanske pediatrične klinike. Zavec in Klakočar Zupančičeva naj bi simbolni boksarski boj prekinila z rokovanjem in z znakom zlatih pentljic, znakom boja proti otroškemu raku. Poslanci naj bi dvoboj spremljali iz poslanskih klopi in se jima pridružili v zadnji sceni s sporočilom upanja in podpore, v rokah bi držali zlate pentljice.

"V poslanski skupini SDS smo zgroženi nad tem, da predsednica Državnega zbora izjemno občutljivo temo, tako za otroke - bolnike z rakom, kot njihove starše - skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore," so zapisali.


Menijo, da bi poslanke in poslanci lahko naredili mnogo več tako v simbolnem smislu kot tudi s trajnimi spremembami zakonodaje, ki bi olajšale življenja staršev z bolnimi otroki in pravicami, vezanih na zakonodajo glede odsotnosti z dela ter uveljavljanjem pravic zaradi spremstva v bolnišnicah "kot pa z uprizarjanjem poslanskega boksarskega duela v ringu".

V poslanski skupini SDS so zato poslanec koalicije in vlado pozvali, da čas za snemanje igranega filma raje namenijo omogočanju ustreznih pogojev v zdravstvu za to, da bi bolni otroci imeli najboljšo možno zdravstveno oskrbo. "Poslanci SDS pa se zavezujemo, da bomo vse predloge, ki bodo lajšali življenja bolnih otrok in njihovih staršev, podprli," so zatrdili.

Pri projektu v poslanski skupini SDS ne bodo bodo sodelovali in si bodo raje še naprej prizadevali za spremembe zakonodaje, ki bo konkretno pomenila pomoč tako bolnim otrokom kot njihovim staršem.