1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V SD hvaležni za vsak glas, Združena levica zadovoljna s šest poslanci

Deli na:
V SD hvaležni za vsak glas, Združena levica zadovoljna s šest poslanci

Foto: Bobo

Po neuradnem končnem izidu volitev je SD za las prehitela Združeno levico, vendar razmerje med njima ostaja enako - obe sta dobili po šest poslancev. Predsedujoči SD Dejan Židan je navedel, da so volivkam in volivcem hvaležni za vsak glas posebej. Novoizvoljeni poslanec Združene levice Matjaž Hanžek pa pravi, da so s šestimi poslanci zadovoljni.

Po neuradnem končnem izidu predčasnih državnozborskih volitev, ki ga je včeraj na svojih spletnih straneh objavila Državna volilna komisija, je SD dobila 5,98 odstotka, Združena levica 5,97 odstotka glasov. Pred štetjem glasov iz tujine je prednjačila Združena levica.

Židan je za STA zagotovil, da bodo s svojim vztrajnim delovanjem v naslednjem štiriletnem obdobju dokazali, da so Socialni demokrati vredni zaupanja volivcev tudi naprej.

Novoizvoljeni poslanec Hanžek pa je za STA dejal, da so v Združeni levici zadovoljni s šestimi poslanci, če je SD za eno stotinko pred njimi, "pa tudi ni nič narobe". "Takšni so pač rezultati volitev, nimamo kaj," je še navedel.

Tudi razmerje med drugimi strankami se po preštetih glasovih iz tujine ni spremenilo. SMC je zbrala 34,49 odstotka glasov, SDS 20,71 odstotka, DeSUS 10,18 odstotka, NSi 5,59 odstotka, ZaAB pa so volivci namenili 4,38 odstotka glasov. SLS je tudi po preštetih glasovih iz tujine ostala zunaj parlamenta.