favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V prvih desetih dneh unovčenih že več kot 32.000 turističnih bonov

Deli na:
V prvih desetih dneh unovčenih že več kot 32.000 turističnih bonov

Turisti na plaži v Izoli. - Foto: Bobo

Turistični boni, ki jih je v želji pomagati slovenskemu turizmu vlada razdelila vsem prebivalcem Slovenije, so očitno dobro zaživeli. V prvih desetih dneh je bilo unovčenih že več kot 32.000 bonov v skupni vrednosti 4,2 milijona evrov, so sporočili iz Finančne uprave RS. Od tega je bilo 10.000 bonov unovčenih v enem samem dnevu.

Država je na podlagi tretjega paketa protikoronskih ukrepov mladoletnim razdelila bone v vrednosti 50 evrov, odraslim pa v vrednosti 200 evrov. Koristiti jih je mogoče za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom v hotelih, počitniških domovih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih za kratkotrajno bivanje.

Skupaj je država razdelila za 345 milijonov evrov turističnih bonov, ki jih je mogoče koristiti od 19. junija do najpozneje 31. decembra. Že prvi konec tedna je bilo unovčenih 3394 bonov v skupni vrednosti 424.000 evrov. Do danes popoldne se je ta številka povzpela na 32.305 bonov v skupni vrednosti 4,2 milijona evrov.


Boni so izdani samo v elektronski obliki, in sicer so evidentirani kot dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave RS (Furs) eDavki. Koristiti jih je mogoče v več delih in so prenosljivi med ožjimi družinskimi člani, porabo pa lahko vsak sam spremlja v mobilni aplikaciji eDavki.

Bon se unovči tako, da upravičenec ob prijavi v izbrani namestitvi ponudnika storitev obvesti, da bo za opravljeno storitev unovčil bon. Na dan odhoda mu nato ponudnik storitve izda račun, pri čemer upravičenec za tisti del storitve, ki se lahko plača z bonom, unovči bon, preostanek pa doplača z drugimi plačilnimi sredstvi.

Za povračilo sredstev v višini unovčenih bonov ponudnikom storitev skrbi Furs. Za bone, unovčene od 1. do 15. dne v mesecu, jim izplača denar do zadnjega dne v mesecu, za bone, unovčene od 16. do zadnjega dne v mesecu, pa do 15. dne v naslednjem mesecu.