stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pozor: kako najbolje porabiti turistične bone in kje jih zapraviti

Deli na:
Pozor: kako najbolje porabiti turistične bone in kje jih zapraviti

Kamp Triglav - Foto: avtokampi.si

Turistični boni so že uspešnica – samo v prvih desetih dneh jih je bilo unovčenih 32.000 v skupni vrednosti 4,2 milijona evrov, kar 10.000 pa jih je bilo unovčenih v enem samem dnevu. Če se razmere na sosednjem Hrvaškem še poslabšajo, utegne biti naval Slovencev na domače turistične znamenitosti to poletje še večji.

Naj gre za letovanje v visokogorju in obiske slovenskih planin, lenarjenje ob morju, obiske podeželja ali namakanje v termalnih vodah slovenskih zdravilišč, Slovenija ponuja obilo priložnosti za večdnevne izlete ali čisto prave počitnice in boni bodo marsikomu prišli še kako prav.

Bone lahko uporabite za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom v hotelih, počitniških domovih, turističnih kmetijah, avtokampih in podobnih nastanitvenih obratih za kratkotrajno bivanje. Najem avtodoma s turističnimi boni ni možen.

Posočje, Kranjska gora, Pohorje, Bohinjsko ali Solčavsko so le nekatere od mnogih čudovitih hribovskih in visokogorskih destinacij, kjer lahko preživite aktivne in obenem sproščujoče poletne počitnice. Izleti v naravo in odkrivanje lepot naših gora so nekaj, kar mora izkusiti vsak pravi Slovenec.

Naše turistične kmetije so v zadnjih letih naredile izjemen korak naprej v kakovosti in pestrosti ponudbe. Od dolenjskih gričev do prekmurskih ravnic je na voljo pestra ponudba kmetij z odlično domačo hrano, stikom z domačimi živalmi, spoznavanjem kmečkega vsakdanjika in gostoljubnimi domačini. So pa kar hitro zasedene, zato ne odlašajte z rezervacijo.



Uživanje v termalnih vodah in wellnessih slovenskih toplic je kot nalašč za sproščanje po stresih zadnjih mesecev. Take počitnice so kot nalašč za vso družino: otroci lahko uživajo v bazenih, starši pa izkoristijo bogato ponudbo aktivnosti in kulinarike v termah.

Glamping ni le modna muha temveč vse bolj priljubljena oblika preživljanja prostega časa. Od Kolpe do Alp lahko doživite enkratno izkušnjo taborjenja z vsemi luksuzi civilizacije.  Za bolj robustne ljubitelje kampinga so tu še vedno avtokampi. Na Obali, ob katerih od slovenskih rek ali ob vznožju gora lahko parkirate svojo avtodom ali prikolico in aktivno preživljate svoje počitnice.

Skupaj je država razdelila za 345 milijonov evrov turističnih bonov, ki jih bo mogoče izkoristiti do najpozneje 31. decembra. Ob prijavi mora imetnik bona ponudnika nastanitvene storitve obvestiti, da bo plačal z bonom. Na dan odhoda mu nato ponudnik storitve izda račun, pri čemer upravičenec za tisti del storitve, ki se lahko plača z bonom, unovči bon, preostanek pa doplača z drugimi plačilnimi sredstvi. Sredstva, plačana z boni, ponudnikom storitev izplača Furs.

Boni so izdani samo v elektronski obliki, in sicer so evidentirani kot dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave RS (Furs) eDavki. Koristiti jih je mogoče v več delih in so prenosljivi med ožjimi družinskimi člani, porabo pa lahko vsak sam spremlja v mobilni aplikaciji eDavki. A pozor – prenesenih bonov ni mogoče koristiti po delih. Če vse vrednosti prenesenega bona ne boste porabili, vam bo propadla.