Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V preiskavah kriminalistov je deveterica ostala v pridržanju

Deli na:
V preiskavah kriminalistov je deveterica ostala v pridržanju

Foto: Bobo

Hišne preiskave, ki jih je včeraj po Sloveniji v okviru obsežne mednarodne kriminalistične preiskave opravljalo 150 policistov in kriminalistov, včeraj zvečer še niso zaključene. Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) opravljal še eno hišno preiskavo, devet ljudi pa je ostajalo v pridržanju.

Na območju več slovenskih policijskih uprav so včeraj kriminalisti in policisti izvedli 21 hišnih preiskav, v katerih so iskali dokaze o storitvi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Preiskovalci NPU so pridržali šest osumljenih oseb, enega so izpustili. Gre za Dragana Tošića, zoper katerega naj bi se predvidoma še letos začelo novo sojenje zaradi domnevne trgovine z mamili v tako imenovani zadevi Balkanski bojevnik. Na prostost so ga izpustili okoli 14. ure.

V preiskavi, ki jo vodijo ljubljanski kriminalisti, pa so skupno opravili sedem hišnih preiskav, vse so že zaključene. Še vedno pa so štiri osumljene osebe pridržane. Celoten predkazenski postopek vodi Specializirano državno tožilstvo. Pridržane pa morajo v 48 urah pripeljati na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policijska akcija sicer sega tudi v sosednje države. V razbitju mednarodne mreže preprodajalcev drog, ki se je vila od Brazilije prek Zahodne Evrope do območja Balkana, so sodelovali tako sodelovali tudi avstrijski in hrvaški varnostni organi. Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA, so skupaj aretirali okoli 30 oseb.