zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Slovenija

V Podljubelju so se skale že drugič v dveh mesecih vsule na gostilno Školjka (FOTO)

Deli na:
V Podljubelju so se skale že drugič v dveh mesecih vsule na gostilno Školjka (FOTO)

Foto: PGD Podljubelj

V Podljubelju se je v torek nekaj po 17. uri sprožil skalni podor, ki je poškodoval gostinski objekt. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in pomagali pri izselitvi treh oseb iz objekta, v katerem je poleg gostilne tudi stanovanje. Objekt je bil poškodovan tudi že marca, ko se je vanj privalila skala.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so prostovoljni gasilci iz Podljubelja in Bistrice pri Tržiču po skalnem podoru zavarovali območje objekta, izklopili elektriko in nudili pomoč trem osebam pri izselitvi. Prostore so tudi pregledali in prezračili ter izmerili prisotnost nevarnih plinov, ki pa jih niso zaznali.

V Prostovoljnem gasilskem društvu Podljubelj so pojasnili, da je skalni podor prebil stene gostilne Školjka. Po zavarovanju kraja dogodka so se gasilci odpravili na pregled notranjih prostorov, kjer so zaznali vonj po plinu. Za pomoč so zaprosili gasilce iz Bistrice pri Tržiču, ki so preverili prisotnost plina. Prezračili so prostor in pomagali pri evakuaciji treh oseb ter iznosu zamrznjenih izdelkov iz gostišča, ki je do nadaljnjega zaprto.

Bistro Školjka je bil začasno zaprt tudi že pred dobrima dvema mesecema, ko se je 18. marca zvečer s pobočja utrgala skala s približno enim metrom premera in prebila zid objekta, v katerem je v pritličju gostinski lokal, v prvem nadstropju pa stanovanje lastnice. Čeprav so takrat izvedli prve zaščitne ukrepe, je torkov skalni podor znova poškodoval objekt.Kot je pojasnil tržiški župan Borut Sajovic, sta ogroženi dve hiši, ki na tem območju stojita že dlje časa. V preteklosti ne pomnijo, da bi s pobočja kdaj na dvorišče priletel kakšen kamen, vse do marca letos, ko se je zgodil manjši podor. "Tega je občina skupaj z lastniki posredno tudi za zavarovanje ceste sanirala in tudi zaščitila," je povedal Sajovic.

Vendar se je sedaj podor ponovil v kar 20-krat večjem obsegu. "Škoda je velika, poškodovanih pa na srečo ni bilo," je izpostavil Sajovic. Občina je aktivirala strokovnjaka za podore, s katerim so si že ogledali območje.

Žal morajo družini priporočiti, da zaradi varnosti razmisli o trajni zapustitvi tako starejše kot novejše hiše, v kateri je tudi gostinski lokal, ter preselitvi na varno lokacijo na drugi strani ceste. Župan je zagotovil, da bo občina pomagala po svojih najboljših močeh. Pomoč za družino Govekar pa bodo zbirali tudi na računu Rdečega križa.

Loading...