favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Ormožu kot na Divjem zahodu: trojica streljala v hišo, da bi utišala žvižgača

Deli na:
V Ormožu kot na Divjem zahodu: trojica streljala v hišo, da bi utišala žvižgača

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Trije moški so se v petek pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše na ormoškem območju in tam z uporabo strelnega orožja poskušali doseči, da bi tam stanujoči odstopil od prijave zoper nekdanjega delodajalca, ki jo je podal na Finančni upravi RS. Najmanj dvakrat so ustrelili v hišo, v kateri sta se takrat med drugim nahajala žena in otrok.

"Z namenom izsiljevanja, zastraševanja in prisiljenja k storitvi oz. opustitvi drugega dejanja so osumljeni ogrozili življenje in telo tam stanujočih, saj je eden izmed osumljencev s strelnim orožjem nameril in najmanj dvakrat ustrelil neposredno v stanovanjsko hišo, v katero se je tik pred tem zatekla oškodovančeva žena," so danes sporočili z mariborske policijske uprave.

V času streljanja so se v hiši nahajale tri osebe, in sicer dva odrasla in en otrok, nihče pa pri tem ni utrpel telesnih poškodb. Po dejanju so osumljeni zbežali s kraja dejanja, a so jih policisti izsledili na območju Maribora, kjer so jim odvzeli prostost in jih pridržali.

Vsi osumljeni so bili v nedeljo s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper vse odredil pripor.

Po navedbah policije so utemeljeno osumljeni storitve kaznivih dejanj izsiljevanja in povzročitve splošne nevarnosti. Za ti kaznivi dejanji je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora.