državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Krškem na pokopališču oskrunili več grobov

Deli na:
V Krškem na pokopališču oskrunili več grobov

Foto: Reuters

Na pokopališču v Krškem so v noči na petek oskrunili več grobov. Policisti so štiri osumljence, ki so povzročili za nekaj tisoč evrov škode, že izsledili, oškodovance pa prosijo, naj pokličejo na policijsko postajo Krško, ali se tam oglasijo osebno.

Po prvih ugotovitvah je poškodovanih 57 grobov - v pretežnem delu so bile v noči na petek pokradene, odtrgane ali odžagane vaze in ohišja za sveče (večinoma gre za bronaste izdelke), so sporočili s policijske uprave Novo mesto. Ocenjena gmotna škoda znaša skupaj med 3000 in 11.000 evrov.

Obvestilo, da je na pokopališču v Krškem poškodovanih več spomenikov in pokradenih več vaz, so krški policisti prejeli v petek dopoldne. Ogledali so si kraj dogodka, o njem pa obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in dežurnega okrožnega državnega tožilca.

Dve uri po dogodku so že izsledili osumljence in našli pokradene predmete, poškodovane in razbite ter skrite. Najdeno so zasegli, na policijsko postajo pa privedli osumljence: 43-letnika in njegovega 17-letnega sina, še enega 17-letnika in 19-letnika. Vse štiri bremenijo suma storitve kaznivega dejanja tatvine in poškodovanja tuje stvari.

Do včeraj so opravili razgovore z nekaj lastniki grobov, a še zdaleč ne vsemi. Zato oškodovance, s katerimi še niso govorili, prosijo, da pokličejo na policijsko postajo Krško (telefon 07 492 94 00), ali poškodovanje tam prijavijo osebno.