evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V DZ se začenjajo prva zaslišanja kandidatov za ministre

Deli na:
V DZ se začenjajo prva zaslišanja kandidatov za ministre

Foto: Bobo

Kandidati za ministre nove vlade začenjajo s predstavitvami pred pristojnimi delovnimi telesi DZ. Danes bodo na matičnih odborih zaslišani štirje, sicer že aktualni ministri, to so Anja Kopač Mrak, Karl Erjavec, Dejan Židan in Gorazd Žmavc. Na zainteresiranih delovnih telesih pa se bosta predstavila še dva - Dušan Mramor in Goran Klemenčič.

Prva se bosta ob 9. uri članom matičnih odborov predstavila kandidatka za ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti iz vrst SD Kopač Mrakova ter kandidat za zunanjega ministra, prvak DeSUS Karl Erjavec.

Opoldne bo odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano začel z zaslišanjem kandidata za vodenje tega resorja Židana. Žmavc pa se bo predstavil komisiji za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu, saj bo, če ga bo DZ potrdil, še naprej vodil istoimenski urad, in sicer kot minister brez listnice.

Popoldne bosta še dve predstavitvi kandidatov na zainteresiranih delovnih telesih. Kandidat za ministra za finance Mramor se bo predstavil komisiji za nadzor javnih financ, kandidat za pravosodnega ministra Klemenčič pa komisiji za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti.

Oba kandidata predlaga največja parlamentarna stranka SMC, ki bo skupaj vodila devet resorjev. DeSUS bodo pripadli štirje, SD pa trije.

Mandatar Miro Cerar je listo kandidatov v DZ vložil v torek, v sredo pa dejal, da ne dvomi v zadostno podporo ministrski ekipi. Večina kandidatov se je že predstavila poslancem koalicije. DZ bo o listi odločal prihodnji četrtek.