Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V dveh nesrečah huje poškodovana motorista

Deli na:
V dveh nesrečah huje poškodovana motorista

Foto: Bobo

Nekaj po enajsti uri včeraj sta se v razmiku nekaj minut na območju Policijske uprave Novo mesto zgodili dve prometni nesreči z udeležbo treh motoristov, traktorja in avtomobila. Kot so sporočili s policije, naj bi se zgodili zaradi prekratke varnostne razdalje motoristov, v nesrečah pa sta se huje poškodovala motorista.

Prva nesreča se je zgodila na cesti od Velikega Gabra proti Radohovi vas na območju policijske postaje Trebnje. Po prvih ugotovitvah policije sta motorista pripeljala za kmetijskim traktorjem z obračalnikom, ko je ta ravno začel zavijati levo. Drugi motorist se domnevno zaradi prekratke varnostne razdalje ni mogel več varno ustaviti, trčil je v motorista pred sabo, nato pa ga je odbilo v obračalnik. 41-letnika so s hudimi poškodbami odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

70-letni motorist pred njim se ni poškodoval, prav tako ne 73-letni voznik traktorja. Za slednjega so sicer ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja in so mu traktor zasegli, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,21 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ogled so opravili prometni policisti.

Druga prometna nesreča se je zgodila na cesti med Metliko in Črnomljem pri Otoku. 54-letni motorist je domnevno zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil pred seboj, s katerim je 41-letnik ravno zavijal levo na stransko cesto. Motorist je padel in se hudo poškodoval, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico. Ogled so opravili metliški policisti.

O obeh nesrečah sta bili obveščeni tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.