pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na srečanju v Mirni Peči približno 7000 motoristov

Deli na:
Na srečanju v Mirni Peči približno 7000 motoristov

Foto: Bobo

Na 17. tradicionalnem blagoslovu motorjev in motoristov v Mirni Peči se je po ocenah prirediteljev iz Moto kluba Trebnje danes zbralo približno 7000 motoristov. Sporočilo današnjega srečanja pa je prijateljstvo, je predstavnik prirediteljev in predsednik Zveze motoklubov Slovenije Leopold Pungerčar povedal za STA.

Pungerčar je dejal, da so se za prijateljstvo kot geslo letošnjega srečanja odločili, ker so motoristi na cesti drug drugemu vedno pripravljeni pomagati, hkrati pa so znani po svoji srčnosti. Ne glede na to, ali se poznajo ali ne, bodo drug drugemu priskočili na pomoč, sicer pa je prijateljstvo na cesti še kako potrebno, je pojasnil.

Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom so začeli po praznični maši. Na prireditvi, ki je potekala na velikem parkirišču pred cerkvijo, pa so začrtali novo motoristično sezono in se spomnili pokojnih mirnopeških rojakov, Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, je dodal.

Sicer pa namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, kljub temu, da se z vsakim letom izboljšuje, še vedno nezadostna, je še ocenil Pungerčar.

V Mirni Peči so največji obisk doslej zabeležili leta 2011, ko se je tega tradicionalnega velikonočnega blagoslova udeležilo približno 12.000 motoristov.

Kot so v svojem sporočilu zapisali prireditelji srečanja, morajo imeti motoristi, da bi lahko uživali v varni vožnji, predvsem ustrezno motoristično opremo, katere glavno vodilo je motoristova varnost.

Sicer pa upajo, da sta pomlad in ugodno vreme v Mirno Peč pripeljala številne motoriste, ki so s pametno vožnjo brez prekrškov in nesreč, preudarnim ravnanjem ter upoštevanjem cestno-prometnih predpisov dokazali, da so enakovredni udeleženci v prometu, ki vedo, da je prometna kultura del splošne.

Vsi udeleženci cestnega prometa so namreč odvisni drug od drugega. Vsi morajo spoštovati pravice drugih, hkrati pa s svojim ravnanjem in z zgledom dokazovati, da so del družbe sožitja in strpnosti.

Za motoriste je tudi glavnega pomena, da so sposobni predvidevanja dogodkov na cesti in cestnih priključkih, da so disciplinirani, strpni in razsodni, odločilna pa je tudi njihova motoristična izkušenost, med drugim opozarjajo prireditelji srečanja.

Na mirnopeški prireditvi so se s svojo motoristično opremo predstavili tudi policisti.