pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Dobovo danes z vlakom prispelo le 700 migrantov

Deli na:
V Dobovo danes z vlakom prispelo le 700 migrantov

Foto: Reuters

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova je danes iz Hrvaške z vlakom prispelo le približno 700 migrantov, v tamkajšnjem zbirnem centru pa jih je bilo zjutraj okoli 500. S Šentilja dopoldne v Avstrijo odhaja nekaj več kot 1250 migrantov, vsi begunski centri na območju Policijske uprave Maribor pa naj bi bili za zdaj prazni.

DOBOVA

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova je danes iz Hrvaške ob 6.30 prispel le en vlak z nekaj manj kot 700 migranti. Del teh so oskrbeli na dobovski železniški postaji in del v sprejemnem centru Dobova.

Okoli 8. ure pa je z Dobove proti Avstriji odpeljal vlak s 535 begunci. Napovedi prihoda novih vlakov na Policijski upravi (PU) Novo mesto do 9. ure niso dobili.

V dobovskem zbirnem centru je bilo ob 9. uri okoli 500 migrantov, ki jih pripravljajo na prevoz v migrantske centre po državi.

ŠENTILJ

V nastanitvenem centru Šentilj je bilo ponoči nastanjenih nekaj več kot 1250 prebežnikov. Danes, nekaj pred 9. uro, so bili še v postopku predaje avstrijskim varnostnim organom. Kot so napovedali v PU Maribor, naj bi bili po njihovi predaji vsi centri na njihovem območju prazni.

GRUŠKOVJE/SREDIŠČE OB DRAVI

Na pomoč slovenskim policistom pri zagotavljanju varnosti zaradi migracij danes prihaja 20 slovaških policistov, ki bodo dopoldne z delom začeli v sprejemnem centru Gruškovje.

Na območju PU Maribor sicer že nekaj časa delo opravlja šest avstrijskih policistov, prihodnji teden pa na PU Maribor pričakujejo prihod še okoli 100 policistov iz evropskih držav.

GORNJA RADGONA

Po podatkih PU Murska Sobota so v nastanitveni center v Gornji Radgoni v petek zvečer iz sprejemnega centra v Petišovcih pripeljali 55 migrantov. Davi okrog 3. ure pa so z Dobove v Gornjo Radgono pripeljali še skoraj 600 migrantov.

Center v Gornji Radgoni bosta danes obiskala ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar in državni sekretar Boštjan Šefic.

PETIŠOVCI/DOLGA VAS/LENDAVA

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi je zjutraj potekalo popisovanje okrog 460 migrantov, ki jih bodo čez dan prepeljali v nastanitveni center v Gornji Radgoni.

V nastanitvenem centru v Lendavi zjutraj ni bilo migrantov.

JESENICE

Z Jesenic je danes eden izredni vlak iz Dobove v Avstrijo prepeljal 540 migrantov, danes po podatkih PU Kranj pričakujejo še dva taka prevoza.