pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Dobovo danes prispeli že štirje vlaki s skupno 4500 begunci

Deli na:
V Dobovo danes prispeli že štirje vlaki s skupno 4500 begunci

Foto: Reuters

V Dobovo so danes iz Hrvaške prispeli že štirje vlaki s skupno okoli 4500 migranti. Od teh so jih približno polovico po oskrbi in postopkih evidentiranja že prepeljali v nastanitvene centre po Sloveniji. V najbolj obremenjeni izstopni točki, v Šentilju, je bilo ob 8. uri 2655 migrantov, ki so čakali na odhod v Avstrijo.

DOBOVA
Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova so v drugi polovici noči in zjutraj iz Hrvaške prispeli trije izredni vlaki s skupno nekaj več kot 3300 migranti. Prvi vlak je pripeljal nekaj po polnoči, drugi ob 3.45 in tretji nekaj po 6.30, na vseh je bilo približno po 1100 migrantov. Vsi vlaki so bili napovedani in v spremstvu hrvaških policistov.

Po humanitarni in zdravniški oskrbi ter policijskih postopkih so nekaj manj kot 2000 prebežnikov prepeljali v namestitvene centre po Sloveniji. Preostali pa se pripravljajo na prevoz.

Nekaj pred 9.30 je v Dobovo prispel četrti današnji vlak z nekaj manj kot 1200 migranti. Napovedi o prihodih novih vlakov na Policijski upravi Novo mesto za zdaj nimajo.

V sprejemnem centru v Dobovi je bilo ob 9. uri približno 800 prebežnikov, ki jih pripravljajo na prevoz v notranjost države.

ŠENTILJ
Potem ko avstrijski varnostni organi preko noči niso sprejemali migrantov, je bilo v nastanitvenem centru v Šentilju, kamor so tudi ponoči vozili nove ljudi, danes ob 8. uri 2655 migrantov, ki so čakali na sprejem v Avstrijo.

GORNJA RADGONA
Ponoči okoli 2. ure so iz Dobove v sprejemna centra v Petišovce in Gornjo Radgono pripeljali okoli 640 migrantov. Po končanih postopkih evidentiranja so vse usmerili v nastanitveni center v Gornji Radgoni, od koder bodo odšli v Avstrijo. V radgonskem centru v dopoldanskem času pričakujejo prihode novih migrantov.

JESENICE
Preko Jesenic je v Avstrijo zjutraj odpeljal prvi današnji izredni potniški vlak s 540 migranti. Danes sta predvidena še dva takšna prevoza.

GRUŠKOVJE, SREDIŠČE OB DRAVI, LENDAVA, DOLGA VAS

Sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi sta prazna, prav tako nastanitveni center v Lendavi in sprejemni center v Dolgi vasi.