Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V DeSUS zanikajo, da bi svoje puntarske poslance pozvali k odstopu

Deli na:
V DeSUS zanikajo, da bi svoje puntarske poslance pozvali k odstopu

Poslanca Desus Ivan Hršak in Franc Jurša v DZ. - Foto: Bobo

Predsednik sveta DeSUS Anton Urh je včeraj zanikal, da bi tri poslance upokojenske stranke pozvali k odstopu. Ob robu praznovanja 30-letnice stranke v Volčjem Potoku je za Radio Slovenija dejal, da klavzura v petek takega sklepa ni sprejela, ter da svet stranke ne bo odločal o pozivu poslancem k odstopu.

Da je klavzura DeSUS svetu stranke predlagala, naj poslance Ivana Hršaka, Branka Simonoviča in Franca Juršo pozove k odstopu, je v petek novinarjem povedal predsednik DeSUS Ljubo Jasnič. Če bi svet stranke sklep podprl, poslanci pa pozivu ne bi sledili, ni izključil svojega odstopa z mesta predsednika DeSUS.

Urh je včeraj to zanikal. "Stranka DeSUS ne bo ostala brez poslancev, to je dezinformacija. Poslanci bodo ostali in tudi stranka DeSUS bo sodelovala s poslanci in parlamentom, tako da bo naprej ostala parlamentarna stranka," je povedal za radio. Na včerajšnjem praznovanju v Volčjem Potoku nobenega od poslancev ni bilo.

Stranka je nastala 30. maja 1991 pod Pohorjem, okroglo obletnico je obeležila danes. Po Jasničevih besedah so rasli z državo in po 30 letih so še vedno tukaj, da branijo zasluženo in zahtevajo pridobljeno. V DeSUS bodo delali še naprej za dobro predvsem upokojencev, pa za otroke in vnuke, tudi naslednjih 30 let, je prepričan.