mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jasnič zaradi poslancev DeSUS pravi: Hudičevo bom razmislil, kaj se splača delati ali ne

Deli na:
Jasnič zaradi poslancev DeSUS pravi: Hudičevo bom razmislil, kaj se splača delati ali ne

Ljubo Jasnić je napovedal, da bodo prišli na volitve zaradi dostojanstva do njihovega minulega dela, čeprav se zdi, da so postali breme. - Foto: Bobo

Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič je za STA pojasnil, da v petek na klavzuri stranke niso sprejeli sklepa o tem, da se poslance DeSUS pozove k odstopu, pač pa je bilo to eno od stališč na klavzuri. O vseh stališčih bo v torek razpravljal izvršilni odbor, ki bo pripravil predloge sklepov za svet stranke. Sklepi bodo tako sprejeti šele na svetu stranke.

Jasnič je namreč v petek v izjavi medijem po koncu klavzure dejal, da je klavzura po razpravi svetu stranke predlagala, da poslance DeSUS pozove k odstopu. Svet stranke pa da bo o tem odločal predvidoma prihodnji četrtek. A je predsednik sveta DeSUS Anton Urh dan pozneje zanikal, da bi tri poslance upokojenske stranke pozvali k odstopu.

Jasnič je tako danes v izjavi za STA pojasnil, da so na klavzuri udeleženci povedali vse, kar jim leži na duši, v razpravi je bilo izrečenih veliko misli, med drugim je en od razpravljavcev predlagal poziv k odstopu poslancev DeSUS.

Na koncu je skupina, ki je spremljala celotno delo klavzure, pripravila stališča, ki so bila izrečena, pri čemer gre po njegovih opozorilih le za zabeležko, za stališča posameznih razpravljavcev, ne pa za stališča organov stranke. Ta stališča so ob koncu klavzure tudi predstavili, nihče od prisotnih jim ni nasprotoval ali jih želel dopolniti.


Ta zabeležena stališča bo naslednji torek obravnaval izvršni odbor stranke, ki mora potem na podlagi svoje razprave pripraviti predlog za sejo sveta stranke. "Ko bo svet stranke podprl ali zavrnil predlagane sklepe, bodo potem ti sklepi sprejeti," je pojasnil Jasnič.

Na vprašanje, ali bo odstopil z mesta predsednika stranke, če izvršilni odbor stranke ne bo predlagal svetu poziva k odstopu poslancev DeSUS, je dejal: "Če bo izvršilni odbor zadržal predlog za izstop, bom hudičevo razmislil, kaj se splača delati ali ne." A glede na napoved poslanca DeSUS Branka Simonoviča, da resno razmišlja o izstopu iz DeSUS, "se bodo očitno začele stvari dogajati".

Današnjega sestanka med poslanci DeSUS in predsednikom sveta stranke Antonom Urhom v Ljutomeru se ne bo udeležil. Danes je govoril z vodjo poslanske skupine Francem Juršo in mu povedal, da na sestanek ne pride, da pa se je pripravljen z njim sestati, ko bo to želel.

Ne glede na vse dogajanje v stranki Jasnič napoveduje, da bo prihodnost DeSUS "lepa in svetla". Po njegovem mnenju bodo v politiki brez DeSUS težko peljali stvari naprej. "Težko bo odrezati veliko skupino ljudi od odločanja, razprav in sestajanja. Ne bi podcenjeval ne upokojencev ne skupin, ki so najbolj ranljive," je dejal.