Revija Reporter
Slovenija

V čem je sploh problem članka o Silvi Predalič, nekdanji partnerki predsednika vlade Janeza Janše?

Biserka Karneža
14 8.527

29. mar. 2022 6:00 Osveženo: 7:10 / 29. 3. 2022

Deli na:

Janez Janša s hčerko Niko, za njima Silva Predalič s sinom Žanom leta 1996.

arhiv Reporterja

Neverjetno in nerazumljivo, da se je ob Reporterjevi predstavitvi življenja Silve Predalič, nekdanje partnerke predsednika vlade in matere njunih dveh odraslih otrok, po družabnih omrežjih vsula množica žaljivih komentarjev, pa čeprav o njej ni bilo zapisanega ničesar žaljivega. Za povrhu je informacije o izobraževanju, zaposlitvi, družabnih in družinskih dogodkih ter hobijih objavila sama na družabnih omrežjih Facebook, linkedin ter na spletni strani Fotoklub Ljubljana, od koder smo jih potem tudi povzeli.

Le zakaj se o nekdanji partnerki najpomembnejšega politika v državi, ki je nekoč celo kandidirala na listi SDS, kot je bilo že objavljeno v drugih medijih, ne bi smelo pisati tako kot se sicer piše o vseh drugih življenjskih sopotnikih politikov? Takšna je praksa medijskih hiš povsod po svetu in zato se tudi pri nas v elektronskih in časopisnih medijih predstavljajo družinske zgodbe najbolj vplivnih politikov v državi. Temu sledimo v tedniku Reporter, kjer ves čas objavljamo članke o zasebnem življenju ključnih politikov.

Tako je bila razkrita afera nekdanjega predsednika Danila Türka, ko se je izvedelo za njegovo druženje z asistentko dr. Vasilko Sancin, ki je takrat nenadoma postala del skupine »neodvisnih« pravnih strokovnjakov za arbitražni sporazum s Hrvaško.

Janševa pozabljena ženska: skrivnostno življenje Silve Predalič, dolgoletne partnerke Janeza Janše in matere dveh njunih že odraslih otrok

Prav nobenih težav ni bilo, ko smo se z zdaj že pokojno Ivo Pahor Martelanc pogovarjali o njenem sinu Borutu Pahorju, tedanjemu predsedniku vlade.

Pisali smo tudi članek o družinskih vezeh Alenke Bratušek, aktualne predsednice vlade v letu 2013 do 2014. Ko je postal predsednik vlade Miro Cerar, smo javnosti razkrili vse njegove življenjske sopotnice, dve izmed njih sta tudi pristali na pogovor. Podobno je bilo v primeru nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca, ko smo se pogovarjali z njegovo taščo.

Le zakaj bi moralo biti v primeru predsednika vlade Janeza Janše kaj drugače? Glede na to, da sam objavlja veliko fotografij svoje družine, na njih je skupaj z ženo Urško in mlajšima sinovoma, v Reporterju pa je noseča Urška, s katero smo imeli intervju, celo krasila naslovnico revije, se zdi nekaj povsem samoumevnega, da javnost izve še o njegovi nekdanji partnerki Silvi Predalič, sploh če tudi sama na družabnih omrežjih objavlja svoje portrete, fotografije z razstav, prav tako slike s poroke svoje hčere ter obenem še sporoča, kdaj vse je postala babica svojih štirih vnukov. V čem je torej sploh kakšen problem?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA