Revija Reporter
Svet

Trump grozi: Radikalna levica ima popoln nadzor nad družabnimi omrežji – moja administracija bo to spremenila

M. K.

17. maj. 2020 14:23 Osveženo: 14:28 / 17. 5. 2020

Deli na:

Ameriški predsednik Donald Trump.

Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju udaril po velikanih družabnih omrežij in dal vedeti, da ne bo več trpel nadzora »radikalne levice« nad Facebookom, Instagramom, Twitterjem in Googlom.

Prvi naj bi se na udari znašel računalniški velikan Google. Ameriški zvezni in državni regulatorji namreč pripravljajo tožbe proti podjetju zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu spletnih iskalnikov za zatiranje konkurence in rast lastnih dobičkov.

Trump je tvital v podporo konservativni komentatorki Michele Malkin, ki velika družabna omrežja obtožuje cenzuriranja desnih in konservativnih idej. Kot da bi želel Twitter potrditi, da ima Trump prav, je bil video Malkinove nedolgo zbrisan z omrežja.

V zbrisani objavi je Malkinova izjavila, da ne bo vzela »Gatesovega cepiva«, s čimer nasprotniki cepljenja označujejo cepiva proti koronavirusu, ki so trenutno v razvoju. Ustanovitelj Microsofta Bill Gates je namreč v zadnjih letih postal eden najglasnejših in najbolj aktivnih podpornikov cepljenja proti različnim nalezljivim boleznim, obenem pa je svetovne politike že vrsto let svaril pred nevarnostjo pandemije, kakršni smo priča zdaj.