pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Banki Slovenije zanikajo, da bi zavrnili izročitev dokumentov policiji

Deli na:
V Banki Slovenije zanikajo, da bi zavrnili izročitev dokumentov policiji

Foto: Bobo

Banka Slovenije zanika današnje navedbe vodje specializiranega državnega tožilstva Harija Furlana, da policiji niso predali zahtevanih dokumentov. Zapisali so, da niso nikoli zavrnili izročitve dokumentov, problematizirajo pa način zasega podatkov, ki je po njihovi oceni opravljen neselektivno in tako, da je bila kršena zaupnost dokumentov ECB.

Prav tako po navedbah Banke Slovenije ne držijo navedbe, da se je guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec, neuradno osumljen zlorabe položaja pri izbrisu podrejencev v NLB, skliceval na imuniteto.

"Je pa odvetnik opozoril, da kot član sveta guvernerjev Evropske centralne banke uživa določeno imuniteto in predlagal, da policija njegov status pred začetkom opravljanja hišne preiskave preveri," so poudarili.

Kot zavajajočo so označili tudi Furlanovo navedbo, da je policija večkrat zahtevala od Banke Slovenije določeno dokumentacijo in jo tudi dobila, pri čemer se ni sklicevala na imuniteto. "Banka Slovenije je predajala vso zahtevano dokumentacijo, pri čemer pa policija do 6. julija ni opredelila, koga pravzaprav preiskuje," so dodali.

Odzivi iz Banke Slovenije in vrst tožilcev sledijo pismu predsednika ECB Maria Draghija, ki je slovenskemu državnemu tožilstvu in izrazil uradni protest zaradi, kot je poudaril, nezakonite zaplembe informacij ECB v okviru sredinih hišnih preiskav na Banki Slovenije.