janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 23. februarja

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Počivalšek in Pivčeva, pazita se...

nočna, ponoči, gasilci, reševalci, policisti Svet24.si

Vozilo, ki je obstalo na strehi, je bilo prazno. ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

iva Njena.si

Sanjski moški: Ivo bi danes redki prepoznali

Slovenija

Strah pred Janševo vlado? Na Uradu za oskrbo migrantov hitijo z urejanjem služb

Deli na:
Strah pred Janševo vlado? Na Uradu za oskrbo migrantov hitijo z urejanjem služb

Direktorica Urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov Katarina Štrukelj. - Foto: Primož Lavre

Na Uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov tik pred koncem mandata Šarčeve vlade pripravljajo organizacijske in kadrovske spremembe. Med drugim bodo osem do zdaj zaposlenih za določen čas zaposlili za nedoločen čas.

Po besedah naših virov blizu generalnega sekretariata vlade naj bi se tik pred odhodom sedanje vlade (z novo koalicijo ali predčasnimi volitvami) dogajale večje spremembe na vladnem Uradu za oskrbo in integracijo migrantov, ki ga vodi Katarina Štrukelj. Tako je direktorica pripravila novo sistemizacijo, s katero bo poleg sedanjih dveh sektorjev znotraj Urada (sektor za sprejem in oskrbo in sektor za intergracijo) ustanovljen še tretji- za splošne zadeve.

Tega naj bi vodil pravnik na Uradu Gregor Škulj. Po besedah poznavalcev je slednji prijatelj od nekdanje direktorice Mojce Špec Potočar (kvota SMC). Potočarjeva, ki je pripeljala Škulja na Urad, je zdaj direktorica občinske uprave občine Dobrepolje pri Ribnici, Škulj pa je na tej občini član nadzornega sveta. Na Uradu naj bi bila ustanovljena še dva oddelka.


Predlog sistemizacije mora odobriti generalni sekretariat vlade, ministrstvo za javno upravo pa mora potrditi kadrovski načrt in finančne posledice. Na koncu zadevo potrdi še vlada. To bi se lahko zgodilo že ta teden, pravijo dobro obveščeni. Očitno pa se na vladi različne frakcije ne strinjajo z ravnanjem direktorice Štrukljeve.

Kot nam je pojasnila direktorica Štrukljeva, ne gre za urejanje zaposlitev določenim ljudem, pač pa izključno za vsebinske spremembe v organizaciji. Poleg dveh sektorjev ima zdaj direktor neposredno pod sabo deset ljudi, težko jih je vse skupaj koordinirati. Zaradi tega je predviden nov oddelek za splošne zadeve. Na vprašanje, ali bo novi sektor res vodil Škulj, pravi, da to še ni opredeljeno. V zvezi s spremembami statusa zaposlitev, saj bo osem ljudi zaposlenih za nedoločen čas, pa gre, kot je poudarila, za zagotavljanje kontinuiranega dela. Ti zdaj zaposleni za določen čas so namreč med drugimi vodje enot od Urada (na Kotnikovi v Ljubljani, v Logatcu, integracijski hiši).

Kakšne bodo finančne posledice sprememb? Štrukljeva je odgovorila, da jih ne sme biti, vendar poznavalci trdijo, da bo šlo v vsakem primeru tudi za finančne posledice. Že zato, ker bodo tako novi vodja sektorja kot dve novi vodji oddelkov prejemali dodatke za vodenje.

loading...
Loading...