Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenija Ekipa24.si

Kakšno presenečenje! Kakšno glasbo vrtijo naši...

Slovenija

Upniki zavračajo Vogrinove trditve: Dolžan je več kot samo 100.000 evrov

Deli na:

Podjetje Pro Kolekt zavrača navedbe poslanca Državljanske liste Virant Ivana Vogrina, da njegovo podjetje upnikom dolguje manj kot 100.000 evrov. Kot so sporočili, imajo sami do podjetja Interles odprtih za 117.000 evrov terjatev, do podjetja Belcont pa za 70.000 evrov.

Vogrin je namreč na četrtkovi novinarski konferenci dejal, da je njegovo podjetje Interles poplačalo 70 odstotkov dolgov, tako da dolguje manj kot 100.000 evrov.

Kot so sporočili iz podjetja Pro Kolekt, pa navedba ne more biti točna, saj imajo zgolj v njihovi pisarni zoper podjetje Interles odprtih terjatev v višini 117.391 evrov brez obresti. Terjatev je nastala januarja 2011 in do sedaj ni bilo poravnano popolnoma nič, so zapisali.

Prav tako imajo odprto terjatev v višini 70.858 evrov zoper podjetje Belcont, ki je tudi v Vogrinovi lasti. Ta terjatev pa je nastala maja in septembra 2011.

Podjetje Pro Kolekt je sicer del skupine SID Banka in je zadolženo za upravljanje s terjatvami pravnih subjektov.

Ivan Vogrin je namreč solastnik podjetja, ki se ukvarja z montažo oken in vrat in je dolžno nekaterim upnikom. Nekateri kupci namreč kljub plačilu izdelkov ali avansa zanje niso dobili vsega, kar so plačali. Predsednik stranke Gregor Virant je zato poslanca pozval, naj do konca marca uredi položaj. V nasprotnem primeru naj bi svetu stranke predlagal, naj ga pozove k odstopu s funkcije.