stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Udar lobistov iz ozadja

Deli na:
Udar lobistov iz ozadja

Foto: Primož Lavre

Neskončna zgodba o imenovanju novega direktorja Luke Koper se še kar nadaljuje. Rado Antolovič, nesojeni predsednik, je opustil svoje namere, zelo nejasno pa je še vedno notranje dogajanje v koprski Luki. Pojavljajo se novi namigi o tujih investitorjih, najverjetneje iz Nemčije, pa tudi nova imena o možnih kandidatih. Zavlačevanje pri imenovanju notranje uprave je po virih iz Luke Koper le dimna zavesa za ohranjanje statusa quo.

Postopki o imenovanju uprave so zelo zanimivi. Tokrat posebej zaradi številnih javnih polemik o realni moči znotraj Luke Koper. O številnih lobistih je nedavno pisal tudi minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač, ki se je javno distanciral od postopkov za imenovanje novega predsednika uprave, ker menda nadzorniki zastopajo posamične osebne interese in interese lobističnih skupin.

Primer, ki ga pri tem navaja ministrstvo, se nanaša na nedavno kandidaturo kapitana Antoloviča za mesto predsednika uprave. »Nadzorniki so pri iskanju bodočega predsednika uprave 'naleteli' (kot piše v dopisu prvi med njimi) na ime kap. Rada Antoloviča, potem pa so predčasno odpoklicali prejšnjega predsednika uprave, mu dali odpravnino in objavili javni razpis za izbiro že znanega kandidata!« so zapisali na ministrstvu za infrastrukturo.

VEČ V TISKANI IZDAJI