nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

TVS spet citira Mladino

Deli na:
TVS spet citira Mladino

Informativni program nacionalne televizije, ki ga vodi odgovorna urednica Ksenija Horvat Petrovčič, v svojih osrednjih oddajah – v TV Dnevniku in Odmevih - vse pogosteje kot vir za svoje prispevke uporablja in citira tednik Mladino.

Še posebej, če gre za novinarske prispevke, ki se kakorkoli nanašajo na Janeza Janšo, SDS in afero patria. Če to že ni neprofesionalno, je pa konflikt interesov, saj nacionalna televizija tako reklamira tednik, ki ni samo izrazito levičarski in torej v skladu z usmeritvijo katedrale duha nacionalne televizije, ampak gre tudi za familijarno revijo! Peter Petrovčič, novinar Mladine, je namreč soprog odgovorne urednice informativnega programa TVS, Marjan Horvat, prav tako novinar Mladine, pa njen brat. Ksenija Horvat Petrovčič torej v svojih informativnih oddajah reklamira družinski časopis in če rečemo po protikorupcijsko: s tem omogoča koristi dvema ožjima družinskima članoma


Tako so pred časom v osrednji informativni oddaji TV dnevniki citirali članek Boruta Mekine o tako imenovani aferi depeša wikileaks, po kateri naj bi hrvaški diplomat grozil Sloveniji z neprijetnimi razkritji v zvezi z orožarskimi posli v letih 1919,92 in 93. Urednikom TVS pa se ni zdelo pomembno, da bi o tem povprašali tudi tega hrvaškega diplomata, kar pa je čez slabi dve uri istega dne naredila – ne boste verjeli hrvaška televizija. In seveda ta diplomat je zapisano v Mladini – tako kot nekateri drugi, ki naj bi bili katerji te zgodbe – odločno demantiral.
Pred dnevi so na nacionalki znova citirali tega istega avtorja Mekino in ta isti tednik Mladino v zvezi s tekstom, ki naj bi povzemal osnutek poročila finskih preiskovalcev o aferi patria in njenih akterjih. Nacionalki seveda očitno ne preostane nič drugega kot da v pomanjkanju lastnih novinarsko preiskovalnih sposobnosti uporablja tuje vire, pa čeprav je novo vodstvo rekrutiralo nekatere preverjene partijske novinarske kadre kot je na primer Jure Pengov (ki ima mimogrede najvišjo urno postavko za svoje menda strokovno svetovanje), iz Financ pa so nazaj vpoklicali danes eno najbolje plačanih televizijskih urednic Ilinko Todorovski. Ne glede na to, da so na TVS zamrznili vsakršna nagrajevanja za prekomerno delo ali kakovost, pa posamezniki prejemajo tudi do 20 odstotkov dodatkov na plačo.