podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Türkova kampanja: od Dela do fundacije

Deli na:
Türkova kampanja: od Dela do fundacije

Foto: Bobo

Dejan Verčič je bil pogodbeni svetovalec predsednika Danila Türka, zdaj pa sodeluje v njegovi fundaciji Pustimo jim sanje – fundacija Danila Türka.

V kampanjo za vnovično izvolitev predsednika Danila Türka se je vključil še dnevnik Delo, ki je v četrtek objavil članek s pomenljivim naslovom Zver mali Janša, Pahor pravi kandidat desnice. Gre za povzetek izjave komunikologa Dejana Verčiča, profesorja na fakulteti za družbene vede, pri čemer je novinar Zoran Potič zamolčal podatek, da je bil Verčič nekaj časa pogodbeni svetovalec predsednika Danila Türka.

Po drugi strani je korektno navedel, da je njegov drugi sogovornik Sebastjan Jeretič v preteklosti sooblikoval kampanje SD in LDS. Verčič je namreč izjavil, da ne vidi nobene možnosti, da bi »Zver kot mali Janša lahko nagovarjal sredinske volivce«, za Pahorja pa je dejal, da »nastopa kot pravi kandidat predsednika vlade Janeza Janše«. Izjava zelo spominja na nedavno izzivanje Zorana Jankovića na prireditvi SD v ljubljanskem Mostecu: »Glas za Boruta Pahorja je glas za Janeza Janšo.« To pa je tudi osrednja nit volilne kampanje privržencev Danila Türka.

Verčič je s Türkom povezan še tesneje. Je namreč eden od ustanoviteljev fundacije Pustimo jim sanje – fundacije Danila Türka. Gre za »kakor« fundacijo, katere namen je »spodbujanje aktivnosti za preprečevanje in odpravljanje posledic nasilja nad otroki v družini, šolskem okolju, lokalnem okolju, na območjih, kjer je ogrožen mir, v okoljih vojn in predvsem tam, kjer je grobo kršeno otrokovo dostojanstvo ter so ogrožena življenja in zdravje otrok«.

V TISKANI IZDAJI VEČ O USTANOVITELJIH IN VODSTVU TÜRKOVEGA HUMANITARNEGA DRUŠTVA, O DONATORJIH IN O DENARJU, KI GA JE FUNDACIJA ZBRALA.