evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Türkov piarovec glede ovadbe Janše: Na FB sem zgolj delil objavo nekoga drugega

Deli na:
Türkov piarovec glede ovadbe Janše: Na FB sem zgolj delil objavo nekoga drugega

V spletnem članku "Türkov piarovec ovadil Janšo zaradi ekstremnega nasilja" ste zapisali, da sem policiji anonimno prijavil predsednika vlade Janeza Janšo zaradi ekstremnega nasilja – nedovoljene trgovine z orožjem. V dokaz ste priložili fotografijo moje objave na omrežju Facebook, iz katere je jasno razvidno, da sem zgolj delil objavo nekoga drugega, ki je objavil besedilo anonimne prijave, pravi Tomo Juvan.

»Ovajam trenutnega predsednika vlade Ivana Janšo, bolj znanega kot Janez Janša, da je v letih od 1991 do 1993 izvajal nedovoljeno trgovino z orožjem v Sloveniji in na območju nekdanje Jugoslavije. Kot vir navajam javno znane informacije iz medijev, bolj natančno iz trilogije knjig avtorjev Blaža Zgage in Mateja Šurca z naslovom V imenu države. V trilogiji je navedeno veliko obremenilnega materiala, ki dokazuje vpletenost aktualnega predsednika v dejanja ekstremnega nasilja. Prosim, da policija razišče navedena dejanja in obravnava anonimno prijavo zelo resno. Obtožbe so zelo resne in prijavo podajam anonimno zgolj zaradi strahu za varnost  – v nasprotnem primeru bi obtožbo podal osebno. Ker je bilo pokazano, da policija tudi anonimne prijave jemlje zelo resno, sem se odločil izkoristiti to možnost in upam, da bo pravici zadoščeno,« piše v anonimni prijavi, ki kroži po facebooku.

V naslednjem zapisu navaja, kako »slovenski preiskovalno novinarski projekt odmeva na Poljskem«, kjer da so bili zaradi prodaje orožja »visoki oficirji poljske vojaške obveščevalne službe obtoženi na tajnih procesih na vojaških sodiščih, toda večina zadev je sodno zastarala«. Že omenjena trilogija naj bi razkrila, da je podjetje v lasti poljske vojske prejelo najmanj devet milijonov dolarjev za dobavljeno orožje. Blaž Zgaga je na poljski televiziji pojasnil, da sta posrednika Nikolaj Oman in Konstantin Dafermos razmišljala celo, da bi poljskega oficirja zaradi nepravočasnega plačila dobavljenega orožja napotila k takratnemu obrambnemu ministru Janezu Janši. Poljska televizija pa naj bi objavila tudi več dokumentov iz trilogije, ki menda dokazujejo pošiljke orožja iz poljskega pristanišča Gdynia (Juvan je napisal Gdinja) in večmilijonska plačila, ki jih je prejelo podjetje v lasti poljske vojske.

Ali gre za nov poskus volilnega štaba Danila Türka, s katerim skušajo na volitve pripeljati čim več volivcev – očitno tema s strici iz ozadja ni bila dovolj prepričljiva – bomo videli v prihodnjih dneh.  No, vsekakor bi bila ena tema še bolj zanimiva: kaj je Türk počel v času osamosvojitve in zakaj se je moral tako hitro pobrati iz OZN. To sta vprašanji, na katera v vseh teh letih ni odgovoril.

Zahteva za popravek

V spletnem članku "Türkov piarovec ovadil Janšo zaradi ekstremnega nasilja" ste zapisali, da sem policiji anonimno prijavil predsednika vlade Janeza Janšo zaradi ekstremnega nasilja – nedovoljene trgovine z orožjem. V dokaz ste priložili fotografijo moje objave na omrežju Facebook, iz katere je jasno razvidno, da sem zgolj delil objavo nekoga drugega, ki je objavil besedilo anonimne prijave. Zapis v angleščini "Tomo Juvan shared Bojan Kalan's photo" namreč pomeni natančno to - da sem delil objavo nekoga drugega. V vašem članku pa ste besedilo anonimne prijave lažnivo pripisali meni in ga celo označili kot moj citat, kar je zlonamerno zavajanje in podtikanje, ki močno posega v moje dobro ime. Zato zahtevam, da v skladu z Zakonom o medijih objavite popravek omenjenega članka