Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo Milan Brglez izločil Natašo Pirc Musar in v drugem krogu izzval Anžeta Logarja?

Deli na:
Bo Milan Brglez izločil Natašo Pirc Musar in v drugem krogu izzval Anžeta Logarja?

Milan Brglez - Foto: Primož Lavre

V predsedniško tekmo vstopa evropski poslanec Milan Brglez, ki se bo moral v zameno za podporo celotne koalicije odpovedati vsem funkcijam v stranki SD.

Po neuradnih podatkih naj bi ga nagovoril premier Robert Golob, saj je Gibanje Svoboda po odstopu Marte Kos ostalo brez svojega predsedniškega kandidata, medtem ko jim Nataša Pirc Musar zaradi svojega obnašanja in tajkunskih povezav ni blizu.

Prvak Levice Luka Mesec pa mora prepričati svojo stranko, da ne izglasuje podpore poslancu Mihu Kordišu, saj bi se z njegovo kandidaturo osramotila v javnosti.

Pišemo, kaj se je dogajalo na svetu Gibanja Svoboda, kako se stranka pripravlja na lokalne volitve in zakaj se ji ni treba trojnega referenduma.

V naslednjih treh mesecih bomo po vsej verjetnosti v 42 dneh odšli kar petkrat na volišče. Najprej nas 23. oktobra čaka prvi krog predsedniških volitev in zelo verjetno 13. novembra še drugi krog.


Teden za tem bodo sledile lokalne volitve in tam, kjer župan ne bo izvoljen v prvem krogu, bodo vnovič odšli na volišča še 4. decembra.

Vmes pa skoraj zagotovo še na trojni referendum, za katere zbira podpise SDS. Ker premier Robert Golob nasprotuje, da bi bili referendumi hkrati z volitvami, bomo na volišča verjetno šli tudi 27. novembra.

Medtem pa bodo 23. in 24. novembra elektorji, ki jih bodo izbrali predstavniki lokalnih, socialnih in poklicnih interesov, izvolili še novi državni svet.

Vse volitve in referendumi nas bodo stali okoli 20 milijonov evrov; prihranili bi lahko z referendumom sočasno s predsedniškimi volitvami, ne pa tudi v primeru, če bi ga izvedli skupaj z lokalnimi volitvami.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24