Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje grožnje z orožjem na Nova24TV, AKOS pa sprožil inšpekcijski postopek

Deli na:
Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje grožnje z orožjem na Nova24TV, AKOS pa sprožil inšpekcijski postopek

Boris Tomašič v Kdo vam laže - Foto: YouTube

Nezaslišani škandal na strankarski televiziji Nova24TV, kjer so prejšnjo sredo v oddaji Kdo vam laže pozivali k obračunu z orožjem, so začeli preiskovati državni tožilci, inšpekcijski postopek pa je uvedel tudi AKOS.

»V zvezi z vašim vprašanjem vas obveščam, da omenjeno zadevo že obravnava pristojno državno tožilstvo. Zaradi interesov postopka vam podrobneje o zadevi ne moremo pojasnjevati,« so nam odgovorili z vrhovnega državnega tožilstva.

Hujskanje, laži in norosti na Nova24TV: Revoz naj plača spomenik Janeza Janše, pozivi k oboroženemu obračunu z vlado

Kot je znano, je prejšnjo sredo v studio televizije Nova24TV med oddajo Kdo vam laže klical gledalec in izjavil: »Borba za Slovenijo se bo sedaj ponovila /.../ Tisti, ki imate orožje doma, ga ne predajte policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili, da se obračunamo.«.

Voditelj oddaje Boris Tomašič pa je klic pospremil s komentarjem: »Prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli.« Policija je takrat sporočila, da je z izjavami seznanjena in preverja obstoj morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška.

Tudi z agencije za telekomunikacijska omrežja in storitve (AKOS) so nam sporočili, da so v zvezi s tem primerom na Nova24TV uvedli postopek inšpekcijskega nadzora, v katerem ugotavljajo, ali je prišlo do spodbujanja k nestrpnosti: »Postopek je še v teku, takoj ko bo zaključen, bo agencija o tem obvestila javnost na svoji spletni strani.«

Portal Necenzurirano je sicer danes poročal, da so madžarski lastniki televizije svoj 45-odstotni delež prodali Borisu Tomašiču. Ob njihovem vstopu v lastništvo leta 2017 so bile njene delnice vredne skoraj milijon evrov, koliko je zanje plačal Tomašič in od kod mu denar, pa ni znano.