poroka, nevesta Svet24.si

Razsipna nevesta razjezila svate: če poročni ...

gorski-karabah, izseljevanje Svet24.si

Foto: Eksodus Armencev iz Gorskega Karabaha, čez ...

Uroš Brežan Necenzurirano

Dajejo posel samemu sebi – država pa jih za to ...

franc rode bobo Reporter.si

Moralni bankrot slovenske Cerkve: cerkveno elito ...

doncic Ekipa24.si

Dončić in vroča ameriška zvezdnica Taylor ...

vlasta Njena.si

Pomirjena Vlasta: Njena duša in srce sta polna

maribor viole dw Ekipa24.si

Kaj so Viole na zagovoru pred tekmo povedale ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje grožnje z orožjem na Nova24TV, AKOS pa sprožil inšpekcijski postopek

Deli na:
Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje grožnje z orožjem na Nova24TV, AKOS pa sprožil inšpekcijski postopek

Boris Tomašič v Kdo vam laže - Foto: YouTube

Nezaslišani škandal na strankarski televiziji Nova24TV, kjer so prejšnjo sredo v oddaji Kdo vam laže pozivali k obračunu z orožjem, so začeli preiskovati državni tožilci, inšpekcijski postopek pa je uvedel tudi AKOS.

»V zvezi z vašim vprašanjem vas obveščam, da omenjeno zadevo že obravnava pristojno državno tožilstvo. Zaradi interesov postopka vam podrobneje o zadevi ne moremo pojasnjevati,« so nam odgovorili z vrhovnega državnega tožilstva.

Hujskanje, laži in norosti na Nova24TV: Revoz naj plača spomenik Janeza Janše, pozivi k oboroženemu obračunu z vlado

Kot je znano, je prejšnjo sredo v studio televizije Nova24TV med oddajo Kdo vam laže klical gledalec in izjavil: »Borba za Slovenijo se bo sedaj ponovila /.../ Tisti, ki imate orožje doma, ga ne predajte policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili, da se obračunamo.«.

Voditelj oddaje Boris Tomašič pa je klic pospremil s komentarjem: »Prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli.« Policija je takrat sporočila, da je z izjavami seznanjena in preverja obstoj morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška.

Tudi z agencije za telekomunikacijska omrežja in storitve (AKOS) so nam sporočili, da so v zvezi s tem primerom na Nova24TV uvedli postopek inšpekcijskega nadzora, v katerem ugotavljajo, ali je prišlo do spodbujanja k nestrpnosti: »Postopek je še v teku, takoj ko bo zaključen, bo agencija o tem obvestila javnost na svoji spletni strani.«

Portal Necenzurirano je sicer danes poročal, da so madžarski lastniki televizije svoj 45-odstotni delež prodali Borisu Tomašiču. Ob njihovem vstopu v lastništvo leta 2017 so bile njene delnice vredne skoraj milijon evrov, koliko je zanje plačal Tomašič in od kod mu denar, pa ni znano.